Foto: Publicitātes foto

Katyas un Marinas 2023. gadā dibinātais zīmols BAÉ tika izveidots, lai izceltu sievietes skaistumu un individualitāti, piedāvājot modernas un ilglaicīgas garderobes pērles. Par zīmola misiju tika uzstādīts palīdzēt katrai sievietei justies īpašai jebkurā dzīves mirklī. Strauji mainīgo modes tendenču laikmetā dinamiskais duets priekšroku dod minimālismam, kas kalpo kā kanva sievietes personīgajam stilam, vienlaikus nodrošinot ilgtspējību un apzinātu patēriņu.

BAÉ ir par sievietēm, kuras ir pašpārliecinātas un neatkarīgas. Zīmola dizainere Katya vēlas, lai sievietes jūtas skaistas, pārliecinātas par sevi un savām spējām. Mode, viņasprāt, ir viens no instrumentiem labsajūtas vairošanai, tādēļ apģērbs tiek veidots ar mērķi ļaut sievietēm izpaust savu personību un raksturu, vienlaikus saglabājot eleganci un funkcionalitāti.

Arī gaidāmajā Riga Fashion Week modes skatē zīmols plāno izcelties, pierādot, ka modei un tehnoloģijām ir vairāk kopīga, nekā spējam iedomāties. Modeles uz mēles rotās ne tikai BAÉ kolekcijas pērles, bet arī jaunie Huawei GT 5 viedpulksteņi.

Līdzsvars starp funkcionalitāti un estētiku

Talantīgās dizaineres redzējumu veido pārliecība, ka apģērbam ne tikai jāizskatās eleganti un pievilcīgi, bet tam arī jābūt praktiskam un ērtam valkāšanai dažādos dzīves mirkļos. Zīmola kleitas ir radītas tā, lai tās varētu viegli stilizēt gan ikdienā, gan īpašos notikumos, un tāpēc īpaša uzmanība tiek pievērsta detaļām, kas nodrošina apģērba pielāgojamību. Funkcionalitāte nozīmē arī ilgtspējīgu pieeju modei – BAÉ radītās pērles ir garderobes pamatelements un var tikt izmantots ilgtermiņā.

Latvijas modes potenciāls

Latvijā ir milzīgs radošais potenciāls. Ja maziem uzņēmumiem būtu vairāk pieejamas dažādas atbalsta iespējas, šis potenciāls varētu ievērojami augt. Pasaules modes plašumos Latvija ir salīdzinoši maza valsts, bet mūsu modes industrijai ir savas unikālās iezīmes. Lielākais notikums Latvijas modes dzīvē neapšaubāmi ir Riga Fashion Week, kas katru gadu piesaista ne tikai vietējo, bet arī starptautisko auditoriju. Tas ir pasākums, kur latviešu dizaineri var parādīt sevi plašākai publikai un gūt atzinību ārpus valsts robežām. Jau šobrīd varam novērot, ka daudzus latviešu dizainerus novērtē arī ārpus Latvijas, un tas ir tikai sākums.

Tehnoloģiju ienākšana modes pasaulē

Tehnoloģijas ir kļuvušas par neatņemamu mūsdienu modes sastāvdaļu. Tās ne tikai paātrina radīšanas procesu, bet arī paplašina iespējas dizainā. Piemēram, digitālās platformas ļauj ātrāk smelties iedvesmu, meklēt jaunas idejas un sekot līdzi tam, kas notiek pasaulē. BAÉ apzinās, ka tehnoloģiju attīstība turpinās mainīt modi arī turpmāk, turklāt vēl ievērojamākā mērogā – nākotnē mēs redzēsim arvien vairāk inovāciju, kas apvieno tradicionālo dizainu ar digitālām iespējām. Tas varētu mainīt ne tikai dizaina procesus, bet arī pašu apģērbu funkcionalitāti, padarot to gudrāku un pielāgojamāku ikdienas vajadzībām. Tāpat nākotnē tehnoloģijas tiks arvien vairāk integrētas pašos apģērbos. Mēs jau esam piedzīvojuši viedos audumus, kas spēj pielāgoties ķermeņa temperatūrai vai apkārtējai videi, un tas nozīmē, ka apģērbs kļūs ne tikai par izpausmes līdzekli, bet arī par funkcionālu tehnoloģisku risinājumu.

Pulkstenis – tilts starp modi un praktiskumu

BAÉ dizainere Katya Shehurina norāda: "Jaunie Huawei GT 5 viedpulksteņi ir lielisks piemērs tam, kā tehnoloģijas var kļūt par stila un funkcionalitātes sastāvdaļu. Šie pulksteņi ir lielisks papildinājums mūsu apģērbu kolekcijai, jo tie atbilst mūsdienu sievietes vajadzībām – gan stilistiski, gan funkcionāli. Huawei pulksteņi ir piedāvāti dažādos dizainos, un tajos mijas keramikas un titāna materiāli, kas piešķir pulkstenim modernu izksatu, kas piestāvēs pie jebkura tēla. Papildus tam pulksteņa astoņstūra forma rada unikālu vizuālo akcentu, kas padara to par stilīgu aksesuāru. Tiem ir dažādas funkcionālās komplektācijas, un tie atbilst plašas auditorijas vajadzībām, neatkarīgi no tā, vai cilvēki dod priekšroku elegancei vai praktiskumam. Tie ir kā tilts starp modi un tehnoloģiju, kas atspoguļo mūsdienu dinamisko dzīvesveidu."

BAÉ Huawei GT 5 pulksteņus saskata kā elementu, kas piešķir zīmola radītajam dizainam papildu vērtību, parādot, ka mūsdienu mode var būt gan skaista, gan tehnoloģiski attīstīta.

Foto: Publicitātes foto

Skats uz nākotni

Zīmola BAÉ dizainere saskata lielu potenciālu modes industrijas sadarbībai gan ar tehnoloģiju uzņēmumiem, gan ar citiem radošiem projektiem. Tehnoloģijas ir kļuvušas par neatņemamu mūsdienu modes sastāvdaļu, tādēļ ir svarīgi izpētīt iespējas, apvienot dažādas nozares, lai radītu kaut ko unikālu un inovatīvu. Dizainere ir pārliecināta, ka šāda veida sadarbības palīdzēs paplašināt modes un tehnoloģijas robežas, radot apģērbu, kas ir estētiski pievilcīgs un praktisks.

BAÉ dizainere Katya aicina atcerēties, ka spraigajā attīstības un inovāciju skrējienā nedrīkst aizmirst par patiesi svarīgo – dzīvot šeit un tagad, novērtējot katru mirkli. Šo filozofiju viņa atspoguļo arī zīmola radītajos darbos. "Es vēlos, lai katra sieviete justos skaista un pārliecināta, neatkarīgi no tā, kur viņa atrodas savā dzīves ceļā. BAÉ dizainā mēs uzsveram ideju, ka apģērbs nav tikai izskats – tas ir līdzeklis, kas palīdz justies labi un pārliecināti par sevi. Katrai sievietei ir savs unikālais stils un būtība, un mūsu mērķis ir radīt apģērbu, kas to izceļ," norāda Katya Shehurina.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!