Foto: Audrius Klimaitis, Lenovo

Lenovo kā viens no pirmajiem uzņēmumiem ir pievienojies citiem tehnoloģiju nozares līderiem, kas parakstījuši brīvprātīgo apņemšanos "Secure by Design", par ko 8. maijā paziņoja ASV Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūra (CISA). Saistībā ar šo solījumu, kas pašlaik attiecas uz biznesa programmatūras produktiem un pakalpojumiem, lokālo programmatūru, mākoņpakalpojumiem un programmatūru kā pakalpojumu (SaaS), tādi tehnoloģiju līderi kā Lenovo tiek aicināti labticīgi apņemties panākt uzskatāmu un izmērāmu progresu septiņās kopīgās jomās. Tās ir: daudzfaktoru autentifikācija (MFA), noklusējuma paroles, veselu ievainojamību klašu samazināšana, drošības ielāpi, ievainojamību atklāšanas politika, kopējās ievainojamības un to atklāšana (CVE) un pierādījumi par ielaušanos.

Komentējot Lenovo apņemšanos pildīt šo solījumu, Lenovo drošības direktors Dags Fišers (Doug Fisher) saka: "Mēs atzinīgi vērtējam CISA iniciatīvu veicināt nozares mēroga "droša dizaina" apņemšanos un priecājamies par iespēju saskaņot mūsu pašu labi izstrādāto drošības pieeju ar citām nozares labākajām praksēm. Nozarei nāk par labu, ka pasaules tehnoloģiju līderi var apmainīties ar labākajām praksēm, veicinot nozīmīgu progresu un atbildību drošības jomā. Mēs esam apņēmušies apliecināt savu nepārtraukto vadošo lomu un sasniegumus šajā aspektā, cieši sadarbojoties ar CISA, lai iedvestu klientiem pārliecību par to tehnoloģiju drošību, uzticamību un integritāti, uz kurām viņi paļaujas."

Kiberdrošības un infrastruktūras drošības aģentūra (CISA) ietilpst Amerikas Savienoto Valstu Iekšzemes drošības departamentā (DHS), kas atbild par kiberdrošību un infrastruktūras aizsardzību visos valdības līmeņos, kiberdrošības programmu saskaņošanu ar ASV štatiem un valdības kiberdrošības uzlabošanu pret privātiem un nacionālu valstu hakeriem.

Šī solījuma aptvertās jomas papildina Lenovo klasē labākās drošības saistības un programmas, kas nodrošina, ka uzņēmums sniedz drošu infrastruktūru, produktus un pakalpojumus, piegādes ķēdi un fizisko drošību, vienlaikus izpildot vai pārsniedzot nozares standartus. Tas ietver Lenovo drošības izstrādes dzīves ciklu, produktu drošības incidentu reaģēšanas grupu (PSIRT), ražošanas un globālās piegādes ķēdes drošību, privātuma un datu aizsardzības programmas, uzticamu piegādātāju programmu un plašu drošības ekosistēmu ar partneriem un nozares standartu grupām.

Fišers piebilst: "Mūsu apņemšanās sniedz labumu visiem mūsu globālajiem klientiem, kuri saskaras ar tām pašām nozares mēroga drošības problēmām, ko cenšas risināt ASV CISA, tostarp nepārtrauktu saskaņošanu ar jauniem drošības noteikumiem visā pasaulē."

Audrius Klimaitis – Lenovo vadītājs Baltijas valstīs – "Kiberdrošība ir ļoti sarežģīta tēma, un parastam lietotājam ir diezgan grūti saprast un vēl grūtāk novērtēt, kuras iekārtas ir drošas. Dažkārt tam nepietiek resursu. Pievienojoties šādām iniciatīvām, piegādātāji atklāti sniegs informāciju par to, ko dara noteiktās jomās, ar kādām problēmām saskaras, un publiski pārrunās, kā tās risināt. Šāda rīcība vēstīs patērētājiems, ka piegādātāji nepārtraukti velta uzmanību un resursus tam, lai savus produktus apgādātu ar jaunākajiem drošības risinājumiem."

Lenovo ir pirmais no 68 uzņēmumiem, kas pievienojušies "Secure by Design" solījumam, tādējādi kļūstot par vienu no nedaudzajiem klēpjdatoru, serveru un viedtālruņu ražotājiem, kas ir apņēmušies izstrādāt produktus ar iestrādātu lielāku drošību.Plašāka informācija par CISA apņemšanos ir pieejama šeit.

Plašāka informācija par Lenovo drošības saistībām un programmām ir pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!