Foto: Publicitātes foto

Koki ir mūsu dārzu un pagalmu greznums, it īpaši rudenī, kad tie mūs dāsni priecē ar košajām krāsām. Tomēr šo krāsu skaistums ir saistīts arī ar uzdevumu, kas daudziem cilvēkiem nesagādā īpašu prieku, — lapu vākšanu. Daži tās grābj, citi izmanto lapu pūtējus, bet daži laika vai pacietības trūkuma dēļ pamet tās likteņa varā. GARDENA piedāvā praktisku un ļoti ērtu rīku — lapu un zāles savācēju.

Kādas ir GARDENA lapu un zāles savācēja priekšrocības?

Pirmkārt, nekādas smagumu cilāšanas un liekšanās! Izklausās labi, vai ne? Vienkārši stumiet savācēju pāri mauriņam, un tā sukas rūpīgi savāks lapas un nopļauto zāli.

  • Šī ierīce darbojas klusi, jo tai nav motora.

  • Savācējs ir ideāli piemērots lielu platību sakopšanai.

  • Tas viegli tiek galā pat ar biezu lapu slāni.

  • Kad tā grozs ir pilns, jūs varat vienkārši aizstumt savācēju uz lapu izmešanas vietu, tādējādi izvairoties no smagumu celšanas.

  • Tā suku augstumu var regulēt atkarībā no sakopjamās platības (lapu savākšana no zāliena, bruģētām virsmām u. c.).

  • Savācēju var uzglabāt vertikāli, tādējādi tas neaizņems daudz vietas.

Ideāli piemērots ilgtspējības atbalstītājiem

Maigi stumiet savācēju uz priekšu, un riteņi darbinās sukas, kas savāc lapas un nopļauto zāli no mauriņa un ievieto tās grozā. Savācēja darbināšanai nav nepieciešama elektrība vai citi resursi, tāpēc šī ierīce ir izcila izvēle ilgtspējīgai dārzkopībai.

Kustieties!

Vai esat viens no tiem cilvēkiem, kas cenšas dienā noiet vismaz 10 000 soļu? Pastaigas ir fiziska aktivitāte, kas ļoti labvēlīgi ietekmē mūsu veselību, skaistumu un vispārējo labsajūtu. Darbs ar lapu un zāles savācēju noteikti palielinās soļu skaitu jūsu viedajā aprocē vai viedpulkstenī. Protams, rezultāts būs atkarīgs arī no sakopjamās platības lieluma.

Vākt vai nevākt?

Nevajadzētu atstāt lapas uz zāliena, jo tās var izraisīt slimības. Nokritušo lapu uzkrāšanās palielina pelējuma un sēnīšu risku. Vēl viens svarīgs faktors ir tas, ka lapu kārta var smacēt zālienu, kuram arī nepieciešams gaiss, lai elpotu.

Tomēr GARDENA speciālisti aicina neizmest lapas, jo tās var būt lielisks, videi draudzīgs mēslojums. Lapas no savācēja iemetiet komposta tvertnēs, atstājiet tās puķu dobēs vai ap daudzgadīgajiem augiem (piemēram, kokiem, krūmiem, dzīvžogiem u. c.). Tur tās kļūs par lielisku mēslojumu un palīdzēs pasargāt saknes no aukstuma.

Ja jūsu dārza rīku un aprīkojuma klāstā vēl nav lapu savācēja, ir vērts tam atvēlēt vietu. Jūs bez lielām pūlēm atbrīvosiet zālienu no lapām un nopļautās zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!