Foto: Publicitātes foto

Vai Jums ir gadījies meklēt vienas brilles, lai atrastu citas? Tie, kas lieto divus briļļu pārus — vienas lasīšanai, otras skatīšanai tālumā — noteikti sapratīs, cik nogurdinoša ir pastāvīgā briļļu meklēšana vai mainīšana. Un, ja vēl strādājat pie datora, kur nepieciešamas brilles vidējai redzes distancei, iespējams, jums vajadzēs arī trešās – tā dēvētās "kabinetu" brilles.

Individuāli pielāgotas brilles

Mūsdienu tehnoloģijas ļauj brilles pielāgot katram cilvēkam individuāli — atbilstoši darba specifikai, vaļaspriekiem un ikdienas paradumiem. Piemēram, visā pasaulē atzītās un arī Latvijā arvien iecienītākās daudzfunkcionālās "Varilux" brilles, kuras pazīstamas arī kā progresīvās, ļauj ērti redzēt jebkurā attālumā.

Ar tām iespējams atrisināt trīs problēmas vienlaikus: koriģēt tuvredzību, presbiopiju (vecuma tālredzību) un nodrošināt labu redzi starpējā attālumā, piemēram, strādājot ar datoru. Tādējādi jūs varat izvairīties no pastāvīgās briļļu mainīšanas, kas ir liels atvieglojums tiem, kuru acis bieži jāpielāgo mainīgām situācijām un dažādiem attālumiem.

Mītu vara, kas apdraud redzes komfortu

Lai gan progresīvajām brillēm ir daudz priekšrocību, par tām joprojām pastāv daudzi mīti, kas apgalvo, ka tās ir neērtas, grūti pierast vai nekvalitatīvas, jo rada nepatīkamas sajūtas, uzliekot tās pirmo reizi. Viens no biežāk dzirdētajiem mītiem ir, ka pie "Varilux" brillēm ir grūti pierast. Patiesība ir tāda, ka dažiem cilvēkiem pirmajās dienās var rasties diskomforts, kas izzūd apmēram nedēļas vai divu laikā, taču, ja tas saglabājas ilgāk, ir jāmeklē iemesli. Jāatzīmē, ka ļoti svarīga ir optometrista kompetence, kas izraksta daudzfunkcionālās brilles. Papildus redzes pārbaudei jāņem vērā arī valkātāja darba veids, iecienītās aktivitātes un lasīšanas ieradumi. Ne mazāk svarīgi ir precīzi veikt citus mērījumus un parametrus, piemēram, attālumu starp acu zīlītēm, lēcu centrēšanu izvēlētajā ietvarā, ietvara slīpuma leņķi, attālumu no lēcas līdz radzenei u.c. Pat dažus milimetrus neprecīzi mērījumi var radīt blakusparādības: acu nogurumu, sliktu pašsajūtu vai galvassāpes.

Otrais svarīgais solis ir izvēlēties pareizos briļļu ietvarus daudzfunkcionālajām lēcām. Atkarībā no jūsu redzes īpatnībām "Fielmann" optikas speciālisti palīdzēs izvēlēties piemērota izmēra un formas briļļu ietvarus, kas nespiestu, neslīdētu un ērti piegulētu sejai, ar kājiņām, kas cieši pieguļ aiz ausīm, neskartu deniņus un ausu gliemežnīcas. Tikai ievērojot visas šīs nianses un apgūstot pareizu briļļu lietošanu saskaņā ar "Fielmann" speciālistu sniegto atgādinājumu, jūs jutīsieties ērti un ātri aizmirsīsiet pirmo lietošanas dienu neērtības.

Foto: Publicitātes foto

Precizitāte un izpratne – garantija redzes komfortam

Vēl viens mīts, ko bieži dzird "Fielmann" speciālisti, ir tas, ka "Varilux" brilles izraisa galvassāpes un acu nogurumu, pārejot no viena redzes lauka uz citu. Patiesība ir tāda, ka šādas sajūtas var radīt tikai nepareizi pielāgotas brilles, nevis daudzfunkcionālo briļļu lēcu dizains. Tikai precīzi pielāgotas jaunākās tehnoloģijas daudzfunkcionālās lēcas nodrošina vienmērīgu pāreju starp redzes zonām, tādējādi nenogurdinot acis.

Vienas brilles triju vietā – gan izdevīgāk, gan ērtāk

Trešais mīts, ar kuru bieži sastopas, ir tas, ka progresīvās brilles, tostarp daudzfunkcionālās "Varilux" brilles, ir pārāk dārgas salīdzinājumā ar citiem briļļu veidiem. Reti kurš aizdomājas, ka trīs brilles dažādiem redzes attālumiem bieži vien maksā tikpat, cik vienas daudzfunkcionālās brilles. Turklāt, bieži mainot brilles, tās ātrāk nolietojas, un būs nepieciešams tās biežāk mainīt. Visbeidzot, neaizmirstiet arī par komfortu – ja jums ir trīs briļļu pāri, katru reizi būs jāpiedomā, kur tās nolikt, turklāt tās ir neērti nēsāt līdzi, jo aizņem daudz vietas. Savukārt daudzfunkcionālās brilles, kuras uzliekat no rīta un noņemat tikai vakarā, piedāvā vēl vienu papildus priekšrocību. Ja tām ir arī "Transitions" GEN S lēcas, jūs ne tikai aizsargājat savas acis no viedierīču izstarotās gaismas, bet arī ietaupāt saulesbrillēm. Reaģējot uz UV starojuma intensitāti, tās kļūst par 3. kategorijas saulesbrillēm, bet iekštelpās tās acumirklī atkal kļūst caurspīdīgas, tādējādi acis neizjūt papildus spriedzi, kas īpaši svarīgi cilvēkiem ar jutīgām acīm.

Daudzfunkcionālās "Varilux" brilles sniedz nenovērtējamu redzes komfortu un universālumu, ļaujot skaidri redzēt jebkurā attālumā un nodrošinot dabisku redzes pāreju bez attēla kropļojumiem. Revolucionārā tehnoloģija, kas radīta jau 1959. gadā, tiek pastāvīgi pilnveidota zinātnieku pētījumos, lai maksimāli nodrošinātu "Varilux" lēcu efektivitāti un apmierinātu mūsdienu cilvēka dzīves vajadzības.

Apciemojiet "Fielmann" optikas salonus, lai saņemtu konsultāciju par labāko risinājumu, kas atbildīs jūsu redzes vajadzībām un vēlmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!