Foto: Publicitātes foto
Izvēloties studiju programmu, vecāki un topošie studenti lielu uzmanību pievērš potenciālajam atalgojumam. Mediji IT un finanšu programmu absolventiem sola lielus ienākumus uzreiz pēc diploma saņemšanas, bet aizmirst piebilst, ka panākumus gūs tie, kuriem šo jomu specifiskie uzdevumi tiešām padosies un ies pie sirds. Tomēr ne katrs jaunietis var būt programmētājs vai finanšu analītiķis.

Ko darīt? Skatīties plašāk! "Hotel School" viesnīcu biznesa koledža aizrautīgiem un ambicioziem jauniešiem piedāvā studēt viesnīcu vadību! Divu gadu laikā ir iespējams:

  • piedzīvot interesantas studijas starptautiskā vidē;
  • iepazīt labākās Rīgas viesnīcas un restorānus;
  • doties praksē uz ārzemju prestižākajām viesnīcām un nopelnīt prakses laikā naudu;
  • saņemt uzreiz divus diplomus – Latvijas un Lielbritānijas, jo "Hotel School" piedāvā ne tikai Latvijā, bet arī Lielbritānijā akreditētas izglītības programmas.

Ko gaidīt no studijām "Hotel School"?

Studijas norit sākumā latviešu, bet vēlāk – angļu valodā, tāpēc divu gadu laikā angļu valodas zināšanas tiek noslīpētas tiktāl, ka visi "Hotel School" absolventi brīvi pārvalda profesionālo angļu valodu. Programmas saturs ir ļoti praktisks – jaunieši apgūst visu viesnīcas departamentu operatīvo darbību, dodas uz dažādiem viesmīlības uzņēmumiem, iepazīstoties gan ar to darba specifiku, gan arī veidojot personisko kontaktu ar to vadītājiem. Liela uzmanība tiek veltīta studentu līderības un vadības prasmēm, bez kurām nav iespējams izveidot veiksmīgu viesnīcas vadītāja karjeru.

Prakse labākajās Eiropas viesnīcās

Katru vasaru studenti dodas garajā vairāku mēnešu praksē ārzemēs. 2022. gada vasarā lielākā daļa "Hotel School" studentu izvēlējās prakses vietas skaistajā Itālijā – 4*un 5* viesnīcās majestātiskajā Romā, romantiskajā Barī, vai pie krāšņajiem Dolomītu kalniem. Tāpat ir iespēja dodies praksē uz citām valstīm – Spāniju, Vāciju, Grieķiju un Kipru. Prakse ir ne tikai lieliska izdevība uz īsu brīdi izmēģināt patstāvīgu dzīvi un iegūt vērtīgas profesionālās iemaņas, bet arī nopelnīt. Prakses ietvaros studenti saņem atlīdzību no 500 līdz 1000 eiro mēnesī, tāpat darba devēji nodrošina izmitināšanu un ēdināšanu; bieži tiek segti pat aviobiļešu un apdrošināšanas izdevumi. Visi "Hotel School" studenti var saņemt arī finansiālo atbalstu "Erasmus+" programmas ietvaros.

Divi diplomi divos gados

"Hotel School" piedāvā vairākas augstākās izglītības programmas, kas ir akreditētas Lielbritānijā (BTEC "Level 5 Higher National Diploma") – Hospitality Management, Business un Culinary Arts Management. Jebkuru no šīm programmām ir iespējams apvienot ar Latvijā akreditētu studiju programmu viesnīcu vadībā, tādā veidā divu gadu laikā saņemot uzreiz divus diplomus! BTEC diploms ir Lielbritānijas izglītības standarts, kurš tiek augsti novērtēts Eiropas augstskolu un darba devēju vidū. Ar BTEC diplomu "Hotel School" absolventi var iestāties Lielbritānijas, Šveices un citu valstu prestižāko augstskolu bakalaura studiju programmu 3. kursā, tādējādi ietaupot prāvu naudu par studijām pirmajos divos gados.

Ja bakalaura grāda iegūšana nav tuvāko gadu plāns, iekļauties darba tirgū ir viegli. "Hotel School" absolventi darba piedāvājumus saņem daudz ātrāk par diplomiem, jo viesmīlības nozare strauji atkopjas no Covid-19 pandēmijas un pieprasījums pēc kompetentiem profesionāliem aug līdz ar piedāvāto atalgojumu, īpaši Rietumeiropā.

Tiem, kas vēl mācās

10. un 11. klases skolēniem ir iespēja sākt pirmās gaitas nozarē, apmeklējot sestdienas kursus pavārmākslā. Nodarbības norit katru sestdienu no 10.00–15.00 pieredzējušā šefpavāra vadībā. Divu gadu laikā jaunieši apgūst augstās virtuves noslēpumus, ko vēlāk var pielietot vai nu darba tirgū, vai mājās, priecējot ar saviem meistardarbiem ģimeni un draugus. Vasaras brīvlaikā programmas audzēkņi var doties uz ārzemēm piedalīties viesmīlības meistarklasēs un ekskursijās.

Kad var sākt?

Uzņemšana visās augstākās un profesionālās izglītības programmās norit divreiz gadā – vasarā un ziemā. Šobrīd pieteikumus var iesniegt līdz 27.janvārim, aizpildot Tiešsaistes pieteikuma formu. Pieteikties augstākās izglītības programmām ir iespējams pēc vidējās izglītības iegūšanas, savukārt pavārmākslas kursiem – pēc pamatizglītības iegūšanas. Lielisku ieskatu "Hotel School" piedāvājumā var iegūt, noskatoties mūsu 2022. gada atvērto durvju dienu ierakstus.

Par mums: "Hotel School" viesnīcu biznesa koledža ir augstākās izglītības iestāde, kura piedāvā studiju programmas viesnīcu vadībā un biznesā, kā arī profesionālās mācību programmas viesmīlībā un pavārmākslā. Visu programmu aprakstus var aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!