Foto: Publicitātes foto


Parasta diena grāmatvedības sistēmu izveidojuša un uzturoša uzņēmuma ikdienā. Zvana potenciālais klients, kurš ir tālbraucējšoferis. Pašlaik atrodas ceļā Bulgārijā. Ceļā pavada lielāko daļu sava laika, bet viņam nepieciešams izrakstīt rēķinus. Dažu minūšu laikā speciālists instruē, kā izmantot grāmatvedības sistēmu "Rekini123.lv". Šoferis ar dažiem klikšķiem pāris minūšu laikā izraksta rēķinus, tālāk visu dara sistēma - nosūta tos klientam un arī pārliecinās, ka apmaksa ir saņemta. Tā var būt jebkura uzņēmēja un pašnodarbinātā ikdiena, ja grāmatvedības kārtošanai tiek izvēlēta elektroniska sistēma.

Tagad arī Latvijā pieejama grāmatvedības sistēma "Rekini123.lv", kas Lietuvā īsā laikā ieguvusi 30 000 lietotāju. Tas ir rēķinu automatizācijas un klientu pārvaldības rīks, kas ļauj pārcelties no pierakstu kladēm, blociņiem un atsevišķiem dokumentiem uz vienotu sistēmu. Turklāt, ja uzņēmumā ir vairāki darbinieki, tad visi var strādāt vienuviet.

"Mūsu darbības veiksmes pamatā noteikti ir tas, ka primāri vēlamies palīdzēt cilvēkiem biznesā ietaupīt laiku. Jebkuram uzņēmumam būtu jākoncentrējas uz sava biznesa attīstīšanu nevis rēķinu izrakstīšanu un pārbaudīšanu, vai tie jau ir apmaksāti," saka uzņēmuma "Rekini123.lv" izveidotājs un vadītājs Darius Šoparas. "Nesen veiktā aptaujā noskaidrots, ka automātiska rēķinu izrakstīšana par 25% samazina grāmatvedības jautājumu kārtošanai nepieciešamo laiku. Mazā uzņēmumā, kur lielākoties īpašnieks ir atbildīgs ja ne par visu, tad ļoti daudziem darāmajiem darbiem, tas ir ievērojams laika apjoms, ko varētu veltīt, piemēram, pārdošanai."

Taupi savu laiku un izmaksas

Vai Tu pievērs uzmanību, cik laika ikdienā Tu velti grāmatvedībai? Lielākoties, rēķinu izrakstīšanai, rēķinu atkārtotai izrakstīšanai, rēķinu laicīgas apmaksas nodrošināšanai? Mūsdienās tās vairs nav darbības, kas būtu jāveic manuāli vienu vai vairākas reizes mēnesī. Par to arī nav jāmaksā grāmatvedim vai asistentam. Daudzas grāmatvedības funkcijas ir automatizējamas.

"Rekini123.lv" sistēmas lietotāji lielākoties ir mazie un vidējie uzņēmumi, e-komercijas pakalpojumu sniedzēji un pašnodarbinātie jeb "frīlanseri". Popularitāti tieši šo auditoriju vidū "Rekini123.lv" iemantojusi tāpēc, ka sistēmas veidotāji īpaši fokusējušies uz šo grupu vajadzību apmierināšanu. Otrs iemesls - nav daudz grāmatvedības sistēmu, kas ir piemērotas nelielam biznesam. Turklāt - ja vienam īpašniekam ir vairāki biznesi, tos visus "Rekini123.lv" sistēmā iespējams pārvaldīt no viena konta. Tas pats attiecas uz grāmatvežiem, kuri parasti apkalpo daudzus uzņēmumus vienlaikus - visi grāmatveža klienti "Rekini123.lv" sistēmā skatāmi un administrējami vienā panelī.

Vēl ir svarīgi piebilst, ka sistēma pastāvīgi attīstās, un paši lietotāji balso par to, kurā virzienā attīstība notiks. Katru mēnesi lietotājiem ir iespēja balsot par jaunu funkciju ieviešanu. Izstrādātāji ievieš tās funkcijas, par ko nobalsojis vislielākais lietotāju skaits.

"Rekini123.lv" sistēma ir latviešu valodā. Un arī funkcijas ir atbilstoši pielāgotas vietējo likumu prasībām.

Pārvaldi pārdošanu, noliktavu un grāmatvedību vienuviet

"Rekini123.lv" visvairāk ir piemērota trim grupām - mazo un vidējo uzņēmumu īpašniekiem, e-komercijas pakalpojumu nodrošinātājiem un pašnodarbinātajiem. Galvenā priekšrocība ir daudzās un dažādās funkcijas, kas ļauj "Rekini123.lv" izmantot ne tikai grāmatvedības vajadzībām.

Piemēram, sistēmā ir iespējams veidot ne tikai rēķinus, bet arī piedāvājumus klientiem, ko nepieciešamības gadījumā automātiski var pārveidot par rēķiniem. Tāpat "Rekini123.lv" ir iespējams izmantot noliktavas krājumu fiksēšanai. Līdz ar to sistēmu var izmantot gan grāmatvedis, gan pārdevējs, gan atbildīgais par iepirkumiem un noliktavu.

Vienkārši lietojamā panelī iespējams apskatīt visu, kas notiek uzņēmumā - statistiku, peļņu, apgrozījumu. Pieejama pat analīze par klientiem, balstoties uz maksājumu veikšanas regularitāti. Tādējādi ir iespējams pat pieņemt stratēģiskus uzņēmējdarbības lēmumus, balstoties uz informāciju, kas redzama grāmatvedības sistēmā. Līdz ar to šī sistēma noder arī kā klientu vadības instruments.

Ja uzņēmums nodarbojas ar e-komercijas pakalpojumu sniegšanu, tad tā kontu var viegli saslēgt ar dažādiem citiem risinājumiem, piemēram, "WooCommerce" un "Shopify" sistēmu, kas tiek izmantot mājas lapās kā rīks, kur pircējs izdara savu izvēli un noformē pasūtījumu.

Izmanto automatizētus procesus

Pašnodarbinātā lielākais ieguvums no "Rekini123.lv" izmantošanas ir iespēja strādāt ar profesionālu sistēmu, kas citkārt ir pieejama tikai lielākiem uzņēmumiem. Tas nozīmē, ka rēķinu izrakstīšanai vairs nav jāizmanto klasiskās datorprogrammas. Tā vietā iespējams iegūt profesionāla izskata personalizētu rēķinu, kas klientam rada pozitīvu priekšstatu par biznesa partneri.

Vēl viens būtisks ieguvums ir virkne automātisku funkciju, kas ne vien ievērojami ietaupa laiku, bet arī novērš kļūdas. Piemēram, informācija par jaunu klientu sistēmā tiek ievadīta automātiski. Uzsākot rakstīt uzņēmuma nosaukumu, dati par to tiek ielasīti automātiski.

Ja vienam klientam nepieciešams atkārtoti izrakstīt rēķinu, tad to var pārvērst par automātisku procesu. Klients ik mēnesi saņems rēķinu par noteiktu summu. Pat atgādinājums par rēķina apmaksu un informācijas nodrošināšana par saņemtu maksājumu paliek "Rekini123.lv" ziņā - tas viss notiek automātiski. Līdz ar to līdz minimumam tiek samazināta iespēja kļūdīties, rēķinā, piemēram, ierakstot nepareizu informāciju vai summu.

"Rekini123.lv" ir integrēti arī dažādi kalkulatori un citi palīgi, kas atvieglo, piemēram, ikdienas nodokļu aprēķinus. "Mēs gribam visu procesu automatizēt. Uzņēmums izraksta rēķinu un viss. Pārējais, kas notiek tālāk, ir automātiski," saka uzņēmuma "Rekini123.lv" izveidotājs un vadītājs Darius Šoparas.

Lieto 1 gadu bez maksas!

Tev ir lieliska iespēja kļūt par vienu no 200 "Rekini123.lv" sistēmas lietotājiem, kas to varēs izmantot vienu gadu bez maksas! Viss, kas Tev jādara, ir jāreģistrējas mājas lapā šeit un jāizveido konts. Pasteidzies, jo tikai pirmie 200 konta izveidotāji varēs izmantot sistēmu bez maksas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!