*Reklāmraksti 2017 - 23191
Foto: Publicitātes foto
Šā gada 8. novembrī restorānā "Gan Bei", tirdzniecības centrā "Spice" pirmo reizi Latvijā norisinājās unikāls pasākums – 7 000 eiro vērtas zilās tunzivs griešana un "Lage" grupas 30 gadu jubilejam veltītas vakariņas. Iespaidīgo, 153 kilogramus smago jūras delikatesi apmeklētājiem pasniedza Pasaules suši čempionāta finālists Petro Gudzovatyi, savukārt par atbilstošu atmosfēru rūpējās Armands Simsons un DJ Maija Rozīte. Svētku pasākuma laikā izdevās savākt 810 eiro Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) projektam "Vecāku māja", kas ir spēka stacija un atbalsta punkts ģimenēm, kuru bērni ir nonākuši BKUS.

"Mēs esam patiesi lepni savas grupas 30 gadu jubilejā iepazīstināt mūsu viesus ar šo vienreizējo tradīciju. Zilās tunzivs griešana ir gadsimtiem sena japāņu tradīcija, kas ir augsti cienījama austrumu gatavošanas kultūrā. Esam gandarīti par mūsu apņemšanos bagātināt Latvijas gastronomijas ainu, vienlaikus ne tikai sniedzot "Gan Bei" viesiem izsmalcinātu ēdināšanas pieredzi, bet arī papildinot Latvijas kultūras gobelēnu ar cittautu mūžsenās kulinārijas prasmēm,"- stāsta Viktorija Pavlova, "Lage" grupas izpilddirektore.

Pasākuma īpašais viesis, Pasaules suši čempionāta finālists un viens no pieprasītākajiem suši meistariem restorānu industrijā Petro Gudazovatyi (@chefpetro_g), uzsver, ka šīs tradīcijas ienākšana Latvijas kulinārajā ainā ir liels notikums.

"Zilās tunzivs griešanas māksla, pazīstama arī kā "Maguro Matsuri", ir sena japāņu tradīcija, kas demonstrē precizitāti, prasmes un cieņu pret šo izsmalcināto delikatesi. Zilās tunzivs griešana varētu tikt pielīdzināta smalkam mākslas darbam, jo pavāram rūpīgi jāveic precīzi griezumi, lai izbaudītu pilno garšu un tekstūru spektru, ko piedāvā zilā tunzivs. Man ir patiess gods būt pirmajam, kas ar šo seno tradīciju iepazīstinās Latvijas gardēžus," dalās pieredzē Petro Gudzovatyi.

Vakara ēdienkarte tika izstrādāta tikai uz svaiga zila tunča bāzes, viesi neierobežotā daudzumā baudīja Akami Sashimi ar sojas trifeli, Chu-tori Sashimi, Otoro Sashimi smoked miso, Nigiri, Tuna maki , Spicy tuna maki, Crunchy handrol maguro kā arī tunča tartaru.

Ir svarīgi piebilst, ka pasākumu laikā notika labdarības akcija "Gan bei brīnumzivtiņa" kā arī labdarības izsole, kuras laikā izdevās veikt ziedojumu 810 eiro vērtībā labdarības projekta "Vecāku māja" kontā.

"Mēs sakām lielu PALDIES viesiem, kuri iesaistījās šajā labdarības akcijā. Mūsu uzņēmums jau kādu laiku atbalsta projekta "Vecāku māja" aktivitātes, arī šoreiz visi saziedoti līdzekļi tiks novirzīti viņiem. Mīļi aicinam ikkatru atbalstīt projektu arī turpmāk, iegādājoties 5 eiro vērtu brīnumzivtiņu restorānā "Gan bei", t/c "Spice"", - stāsta Viktorija Pavlova.

Par "Lage" grupas uzņēmumiem

Papildinformāciju par "Lage" grupas uzņēmumiem (austrumu restorānu tīklu "Gan bei", veikalu-kafeinīcu tīklu "Lage gastronomija" un itāļu restorāniem "De arte") var atrast www.lage.lv ,kur iespējams iegādāties arī skaistas dāvanu kartes, kā arī ātri un ērti veikt pasūtījumu. Vietnē vienmēr ir pieejama aktuāla informācija par pašreizējām akcijām, īpašajiem piedāvājumiem, kā arī jaunākās ziņas par uzņēmumu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!