indexo banka
Bankas un pārticība – kāds sakars?
Jau pavisam drīz – 28. augustā – tiks atklāta "INDEXO Banka". Kāpēc Latvijā ir vajadzīga vēl viena banka un ko banku sektora jaunpienācēja sola?
Attīstītu ekonomiku raksturo veselīgs aizdevumu īpatsvars pret iekšzemes kopproduktu (IKP). Eiropas Centrālās bankas dati liecina – 2024. gadā pirmajā ceturksnī šī attiecība Eiropā vidēji bijusi 82%, Igaunijā – 59%, bet Latvijā – tikai 28%, ierindojot mūs pēdējā vietā Eiropas Savienībā.
Var uzdot sev jautājumu "vai tad maz aizdevumu nav labi?" un secināt, ka par daudz aizdevumu nav labi. 2008. gads bija mums mācība. Bet par maz arī nav labi. Tā ir atpalikusi ekonomika.
Valdis Siksnis, "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs
Ekonomikai, kas atpaliek izaugsmes tempos, raksturīgs mazāks skaits labi apmaksātu darba vietu un zemāks nodokļu ieņēmumu līmenis. Tas attiecīgi noved pie mazāk līdzekļiem, ko valstij novirzīt dzīves uzlabošanai. Šādos apstākļos cieš uzņēmumu konkurētspēja un kopīga sabiedrības labklājība. Vēlamies būt tikpat pārtikuši kā Rietumeiropā, bet, neko nemainot, šo mērķi varam arī nesasniegt.

Tieši tādēļ – lai negaustos, bet rīkotos – ir izveidota "INDEXO Banka". Nozari līdz šim raksturoja vāja konkurence un augstas neskaidras izmaksas. "INDEXO Banka" nāk sapurināt tirgu ar taisnīgām cenām, caurspīdību izmaksās un, pats galvenais, ierasto ārzemju kapitālu aizvietojot ar vietējo un tādējādi ļaujot tūkstošiem Latvijas iedzīvotājiem kļūt par jaunās bankas akcionāriem.
Veselīgs spēriens konkurencei kreditēšanas tirgū ir tikai viens no daudzajiem veidiem, kā "INDEXO Banka" mainīs ierasto!
Valdis Siksnis, "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs
Ja vēlies pirmais uzzināt, ko piedāvās jaunā banka un kādi labumi gaida tās pirmos klientus, reģistrējies šeit bankas atklāšanas pasākumam, kas notiks 28. augustā.
"INDEXO" ir finanšu pakalpojumu grupa, kuras sastāvā ietilpst pensiju pārvaldes uzņēmumi un "INDEXO Banka". "INDEXO", Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus un ir viens no visstraujāk augošajiem pensiju pārvaldītājiem Baltijā. Savukārt "INDEXO Banka" ir Eiropas Centrālās bankas licencēta kredītiestāde, kas sniegs pilnu spektru ērtu un izdevīgu bankas pakalpojumu gan Latvijas iedzīvotājiem, gan tuvāko 6–9 mēnešu laikā arī Latvijas uzņēmumiem.

"INDEXO" ir bāzēta Rīgā un ir "Nasdaq Riga" biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6 000 akcionāriem. "INDEXO" cīnās par labāku finanšu vidi Latvijā, un grupas mērķis ir stiprināt Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.
Projekts sadarbībā ar:
TEKSTS
Delfi Brand Studio, Līga Švāne
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Māris Rītiņš
foto
Publicitātes foto
PROJEKTA VADĪBA
Līva Marta Poča
PĀRDOŠANAS PROJEKTU VADĪTĀJA
Ieva Virziņa