indexo banka
Kāpēc mums dziedāt svešu dziesmu? "INDEXO Bankas" fokusā – lokāli lēmumi
Augusta izskaņā darbu sāks "INDEXO Banka", un tas ir nozīmīgs pavērsiens vietējā banku sektorā – licence jaunai bankai Latvijā nebija izsniegta vairāk nekā desmit gadus. Vai Latvijā ir vajadzīga vēl viena banka un ar ko "INDEXO Banka" atšķirsies?
"INDEXO" galvenais fokuss ir nodrošināt mūsdienīgus, ērtus un izdevīgus finanšu risinājumus banku pakalpojumu jomā, kas pielāgoti tieši vietējo vajadzībām.
Pietiek gaidīt, ka ārzemju bankas sāks rūpēties par Latvijas labklājību. Kredītu procentu likmes ir augstas. Kreditēšana – kūtra. Ir viegli no tāliem citzemju kabinetiem spriest par situāciju Latvijā un vērtēt to neadekvāti skarbi. Daža laba Ziemeļvalstu banka atklāti savās prezentācijās investoriem stāsta, ka kreditēšanas nosacījumiem Latvijā jābūt daudz striktākiem, kā to mītnes zemēs.
Valdis Siksnis, "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs
Viņš norāda, ka Latvijā ārvalstu banku peļņa ir ievērojami augstāka nekā citviet, bet Latvijas ekonomikai no šīs peļņas nekāds dižais labums neatlec. Latvijas Bankas apkopotā banku pārskata dati liecina – 2023. gadā banku nozares peļņa Latvijā bija 606 miljoni eiro, un lauvas tiesu no šīs peļņas jeb vairāk nekā 90 % guva četras lielākās ārzemniekiem piederošās bankas.

"Kur fokuss uz vietējo vajadzībām? Kur vietējais kapitāls? Par to jārūpējas mums pašiem," "INDEXO Bankas" izveidi pamato Siksnis, uzsverot – tas ļaus lēmumus pieņemt lokāli, neatkarīgi un ātri.
Mēs neesam atrauti no Latvijas ikdienas realitātes. Mūsu akcionāri ir tūkstošiem Latvijas iedzīvotāji – un par tādu var kļūt jebkurš.
Valdis Siksnis, "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs
""INDEXO" akcijas ir kotētas "Nasdaq Riga" biržā, un ikviens tās var iegādāties sekundārajā tirgū. Lai iegādātos akcijas, ir jāizvēlas brokeris, kas visbiežāk ir banka, un jāatver ieguldījumu/vērtspapīru konts," stāsta "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs.
Ja vēlies pirmais uzzināt, ko piedāvās jaunā banka un kādi labumi gaida tās pirmos klientus, reģistrējies šeit bankas atklāšanas pasākumam, kas notiks 28. augustā.
"INDEXO" ir finanšu pakalpojumu grupa, kuras sastāvā ietilpst pensiju pārvaldes uzņēmumi un "INDEXO Banka". "INDEXO", Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus un ir viens no visstraujāk augošajiem pensiju pārvaldītājiem Baltijā. Savukārt "INDEXO Banka" ir Eiropas Centrālās bankas licencēta kredītiestāde, kas sniegs pilnu spektru ērtu un izdevīgu bankas pakalpojumu gan Latvijas iedzīvotājiem, gan tuvāko 6–9 mēnešu laikā arī Latvijas uzņēmumiem.

"INDEXO" ir bāzēta Rīgā un ir "Nasdaq Riga" biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6 000 akcionāriem. "INDEXO" cīnās par labāku finanšu vidi Latvijā, un grupas mērķis ir stiprināt Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.
Projekts sadarbībā ar:
TEKSTS
Delfi Brand Studio
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Māris Rītiņš
foto
Publicitātes foto
PROJEKTA VADĪBA
Līva Marta Poča
PĀRDOŠANAS PROJEKTU VADĪTĀJA
Ieva Virziņa