indexo banka
Mūs kaitina iesūnojušās finanšu tirgus tradīcijas. Ko mainīs "INDEXO Banka"?
Foto: Shutterstock
"INDEXO" atpazīstamību Latvijā ieguva kā Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. Tagad tiek sperts nozīmīgs solis tālāk – 28. augustā darbu sāks "INDEXO Banka". Kā "INDEXO" komanda nonāca līdz šādam lēmumam – veidot jaunu banku?
"Pirms 8 gadiem mūs reāli kaitināja Latvijas pensiju sistēma – maksājām augstākās komisijas Eiropā par nožēlojamu rezultātu. Tādēļ savācām domubiedru grupu un izveidojām "INDEXO"," skaidro "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.

Rezultāts šodien ir izmērāms – vidējās komisijas pensiju tirgū ir trīs reizes zemākas, vidējais ienesīgums tirgū ir audzis, un "INDEXO" pensiju 2. un 3. līmeņa plāni ir starp ienesīgākajiem tirgū. Jāmin, ka vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgus rezultātus nākotnē.
Tagad mūs kaitina kas cits – Latvijas bankas. Mūs kaitina, ka tās maksā niecīgus procentus par konta atlikumu. Un to pašu gadiem ilgi nedarīja vispār. Kaitina mobilās aplikācijas, kas kādreiz bija digitalizācijas avangardā, bet nav gājušas līdzi laikam un tagad ir iestrēgušas pagātnē. Kaitina, ka bankas izsniedz divreiz mazāk aizdevumu nekā Igaunijā. Piecreiz mazāk nekā Dānijā. Kaitina, ka Latvijas ekonomikai svarīgus lēmumus pieņem banku akcionāri Stokholmā vai Amerikā.
Valdis Siksnis, "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs
"INDEXO Bankas" mērķis ir šo mainīt, ļaujot naudai pelnīt naudu un dodot godīgi cenotus aizdevumus Latvijas ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat plānots būtiski atvieglot bankas pakalpojumu pieejamību un lietojamību– visas darbības būs veicamas mobilajā lietotnē bez pārvirzīšanas uz internetbanku vai aicinājuma doties uz filiāli.

"Beidzot banka, par kuru var un gribas teikt – beidzot! Un kuras akcionāri esam mēs paši – tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju," lokālo bankas pārvaldi izceļ "INDEXO Bankas" valdes priekšsēdētājs.
Ja vēlies pirmais uzzināt, ko piedāvās jaunā banka un kādi labumi gaida tās pirmos klientus, reģistrējies šeit bankas atklāšanas pasākumam, kas notiks 28. augustā.
"INDEXO" ir finanšu pakalpojumu grupa, kuras sastāvā ietilpst pensiju pārvaldes uzņēmumi un "INDEXO Banka". "INDEXO", Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus un ir viens no visstraujāk augošajiem pensiju pārvaldītājiem Baltijā. Savukārt "INDEXO Banka" ir Eiropas Centrālās bankas licencēta kredītiestāde, kas sniegs pilnu spektru ērtu un izdevīgu bankas pakalpojumu gan Latvijas iedzīvotājiem, gan tuvāko 6–9 mēnešu laikā arī Latvijas uzņēmumiem.

"INDEXO" ir bāzēta Rīgā un ir "Nasdaq Riga" biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6 000 akcionāriem. "INDEXO" cīnās par labāku finanšu vidi Latvijā, un grupas mērķis ir stiprināt Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.
Projekts sadarbībā ar:
TEKSTS
Delfi Brand Studio
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Māris Rītiņš
foto
Publicitātes foto
PROJEKTA VADĪBA
Līva Marta Poča
PĀRDOŠANAS PROJEKTU VADĪTĀJA
Ieva Virziņa