indexo banka
Viss vienuviet un ērtāk.
Ko piedāvā "INDEXO Bankas" lietotne
Foto: Kārlis Dambrāns, "Delfi"
Jaunā "INDEXO Banka", kas darbu sāka 28. augustā, attālinātu bankas pakalpojumu izmantošanu pacēlusi Latvijā vēl nebijušā līmenī, visus savus finanšu pakalpojumus nodrošinot ērtā un pārskatāmā mobilajā lietotnē. Banku sektora jaunpienācēja klientiem sola digitālās ērtības – lietotāja pieredzi, kādu banku mobilās lietotnes līdz šim nav spējušas nodrošināt.
Lai gan attālināta bankas pakalpojumu izmantošana daudziem ir ikdiena, neviena lokālā banka līdz šim nepiedāvāja mobilo lietotni, kas spēj apmierināt visas klientu vajadzības. Visi "INDEXO Bankas" piedāvātie finanšu pakalpojumi ir pieejami vienuviet mobilajā lietotnē, kur darījumus iespējams veikt bez pārvirzīšanas uz internetbanku vai došanās uz filiāli. Kā tas tika paveikts?
Viss sākās ar to, ka veicām plašas aptaujas par lietotāju paradumiem banku un nebanku maksāšanas lietotnēs. Tādējādi tika izveidoti pieci dizaina koncepti, no kuriem tika izvēlēts INDEXO zīmolam atbilstošākais. Lai nodrošinātu plūstošu bankas lietotnes darbību, kopumā lietotnē ir pieejami vairāk nekā 1500 ekrāna stāvokļu, kas klienta pusē visas darbības ļauj paveikt ātri ar pāris pieskārieniem.
Mārtiņš Kalniņš, "INDEXO Bankas" klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks
"INDEXO Bankas" mobilā lietotne pieejama "Apple App Store" veikalā un "Google Play Store" veikalā, un reģistrēšanās tajā prasa vien pāris minūtes.
Pārskaitījumi un aizņēmumi – ātri un ērti
"Atverot lietotni pirmo reizi, redzēsiet, ka visi galvenie bankas pakalpojumi ir pieejami viena klikšķa attālumā," stāsta Kalniņš. Lietotnes galvenajā lapā iespējams apskatīt veiktos maksājumus, kā arī pievienot favorītus.

Veidojot lietotni, tika pievērsta uzmanība tam, kā izmantot klienta telefona kontaktu grāmatu un Latvijas Bankas zibsaišu reģistru. Mērķis bija maksājumu veikšanu padarīt pēc iespējas ātrāku – neatkarīgi no tā, vai saņēmējs ir "INDEXO Bankas" klients, vai arī tam ir konts citā Latvijas vai Eiropas bankā.
Ja lietotnei tiks atļauta piekļuve telefongrāmatas kontaktiem, tā automātiski parādīs ne tikai citus "Indexo" lietotājus, kam iespējams veikt pārskaitījumu ar pāris klikšķiem, bet arī kontaktus citās Latvijas bankās, kas aktivizējuši naudas saņemšanu uz telefona numuru.
Mārtiņš Kalniņš, "INDEXO Bankas" klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks
  • Jebkura pārskaitījuma veikšanai Eiropā klientam netiks prasīta papildu informācija. Kā arī, būdama patiesi mobila banka, "INDEXO Banka" nelūgs pārslēgties uz internetbanku, lai veiktu pārskaitījumu uz citu valsti, kas, balstoties uz veiktajām aptaujām, ir nepatīkams apgrūtinājums citu banku izpildījumā.
  • Savukārt, ja nepieciešams aizņemties naudu kādam lielākam pirkumam, atliek vien apmeklēt sadaļu "Kredīti", kur var izvēlēties vēlamo aizņēmuma summu un termiņu. "Pieteikums tiks izskatīts ātrāk, nekā atdziest tava rīta kafija, – dažu desmitu sekunžu laikā. Piedāvājuma saņemšanas gadījumā varēsi to ātri parakstīt ar "Smart ID" vai "eParakstsmobile", un nauda tavā kontā nonāks minūtes laikā," piebilst klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks.
Seko līdzi saviem uzkrājumiem
Tie, kas vēlas veidot uzkrājumus, lietotnē var atvērt vienu vai vairākas krājkases. "INDEXO Bankā" pieejami divi uzkrājumu veidi:
  • īstermiņa krājkases, kurās naudu iespējams ielikt un izņemt, kad vien rodas vēlme, un par naudas glabāšanu banka maksās 2,75% gadā;
  • termiņnoguldījumi, kur jāizvēlas sev vēlamie nosacījumi, un dažu sekunžu laikā noguldītā nauda sāks pelnīt vēl vairāk. Piemēram, par noguldījumu uz vienu gadu saņemsi 4% gadā.
"Lai noguldītu naudu, vispirms tā jāieskaita "INDEXO Bankas" kontā. Protams, to var darīt, kopējot bankas kontu un veicot pārskaitījumu. Taču mēs šo procesu esam vienkāršojuši līdz maksimumam. Spied "papildināt", izvēlies summu un banku, no kuras vēlies pārskaitīt līdzekļus, un veic pārskaitījumu ar "banklink" maksājumu," skaidro klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks.

Būtiski pieminēt – ja lietotājs ir INDEXO 3. pensiju līmeņa klients, lietotne viņu atpazīs un iemaksu veikšana būs vēl ērtāka. Jebkurā brīdī būs arī iespējams apskatīt savu 3. pensiju līmeņa uzkrājumu.
Kļūsti par klientu un izmēģini bez maksas
Viss iepriekš minētais būs pieejams uzreiz pēc reģistrēšanās, kuras ietvaros tiksi aktivizēts bezmaksas plānā "Sudrabs". Tas ir plāns, kas sniedz iespējas gudri uzkrāt gan ikdienai, gan pensijai.

Savukārt, ja vēlies "INDEXO Banku" izmantot kā savu ikdienas banku norēķiniem veikalos un internetā, izvēlies plānu "Zelts". Ar plānu "Zelts" varēsi veikt bezmaksas pārskaitījumus uz jebkuru banku eirozonā, kā arī ērti pasūtīt un saņemt virtuālo maksājumu karti. Ar to iespējams veikt drošus pirkumus internetā un baudīt zelta vērtu sirdsmieru, jo visi ar karti veiktie lielie pirkumi būs apdrošināti. Plāns arī ietver skaidras naudas izņemšanu trīs reizes mēnesī bez maksas un bez summas limita ierobežojumiem jebkurā bankomātā pasaulē.

Lietojot maksājumu karti, būs vienkārši arī krāt, izmantojot iespēju noapaļot konta atlikumu līdz nākamajam pilnajam eiro. Nauda automātiski tiks ieskaitīta tavā krājkasē. Vēl vairāk – tu vari arī kļūt par aktīvo krājēju, sīknaudai pievienojot reizinātāju un tādējādi sakrājot vēl ātrāk.

Drīzumā piedāvāsim arī plānu "Platīns" ar dažādiem bonusiem – papildu virtuālajām kartēm, vairāk iekļautiem apdrošināšanas gadījumiem un citiem labumiem. Turpinās arī darbs pie pakalpojumiem ģimenēm – mājsaimniecību un bērnu kontiem. Tāpat lietotnē būs pieejami arī hipotekārā kredīta pakalpojumi.
Protams, uzturam arī ikdienas komunikāciju ar "Apple" un "Google" pārstāvjiem, lai pēc iespējas ātrāk varētu aktivizēt maksājumu karti arī klientu "Apple" un "Google" telefonu makos.
Mārtiņš Kalniņš, "INDEXO Bankas" klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks
Izmanto iespēju! Līdz 25. septembrim kļūsti par jaunās "INDEXO Bankas" klientu un saņem INDEXO karti un plānu "Zelts" trīs mēnešus bez maksas."INDEXO Bankas" mobilā lietotne pieejama "Apple App Store" veikalā un "Google Play Store" veikalā.
"INDEXO" ir finanšu pakalpojumu grupa, kuras sastāvā ietilpst pensiju pārvaldes uzņēmumi un "INDEXO Banka". "INDEXO", Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus un ir viens no visstraujāk augošajiem pensiju pārvaldītājiem Baltijā. Savukārt "INDEXO Banka" ir Eiropas Centrālās bankas licencēta kredītiestāde, kas sniegs pilnu spektru ērtu un izdevīgu bankas pakalpojumu gan Latvijas iedzīvotājiem, gan tuvāko 6–9 mēnešu laikā arī Latvijas uzņēmumiem.

"INDEXO" ir bāzēta Rīgā un ir "Nasdaq Riga" biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6 000 akcionāriem. "INDEXO" cīnās par labāku finanšu vidi Latvijā, un grupas mērķis ir stiprināt Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus. Papildu informācija pieejama www.indexo.lv.
Projekts sadarbībā ar:
TEKSTS
Delfi Brand Studio, Līga Švāne
REDAKTORE
Kristīne Melne
DIZAINS
Māris Rītiņš
foto
Publicitātes foto
PROJEKTA VADĪBA
Līva Marta Poča
PĀRDOŠANAS PROJEKTU VADĪTĀJA
Ieva Virziņa