Foto: Vide Ādaži

Viens no Igaunijas vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem "Invego" šobrīd aktīvi strādā Latvijas tirgū, īstenojot mūsdienīgiem risinājumiem bagātu rindu māju projektu Vide Ādaži Pierīgā.

Ciemats "Vide Ādaži", kas atrodas vien pārdesmit kilometru attālumā no galvaspilsētas, atspoguļo "Invego" filozofiju radīt veselīgu un ilgtspējīgu dzīves vidi ciemata iedzīvotājiem. Unikālais dzīvojamais rajons ar rindu mājām apvienojumā ar mierpilno, zaļo apkārtni un labi attīstītu infrastruktūru nodrošina perfektu līdzsvaru starp dinamisku dzīvesveidu un dabas sniegto mieru.

"Invego" izpilddirektors Kristjans-Tūrs Vahi (Kristjan-Thor Vähi) ir pārliecināts, ka pieprasījums pēc jaunuzceltiem mājokļiem Latvijas galvaspilsētā un tās apkārtnē tuvākajā laikā tikai pieaugs. ""Invego", attīstot dzīvojamos rajonus, investē ne tikai ēkās, bet visā apkārtnē, veidojot labiekārtotu un iedzīvotājiem pievilcīgu apkaimi," stāsta Kristjans-Tūrs Vahi, uzsverot, ka uzņēmuma apņemšanās ir nodrošināt kvalitāti un ilgtspējību.

Rindu mājas, kas ir zelta vidusceļš starp dzīvokli un privātmāju, turpina saglabāt savu popularitāti nekustamo īpašumu tirgū, tomēr cilvēki vēlas arī vairāk privātās telpas. Ņemot to vērā, jaunajā ciematā īpaša vērība ir pievērsta gudriem, rūpīgi pārdomātiem arhitektoniskiem risinājumiem, kas nodrošina vairāk privātuma.

Projekts ietver vienstāva un divstāvu A-enerģijas klases ēkas, kas ir izvietotas ar nelielu nobīdi viena no otras, nodrošinot lielāku privāto zonu. Turklāt savstarpēji vizuāli atšķirīgās ēkas piešķir ciematam patīkami ritmisku izkārtojumu. "Vide Ādaži" arhitektoniskā projekta autors ir Uldis Bērziņš no arhitektu biroja "Tectum".

Analizējot, kāpēc priekšroka tiek dota rindu mājai nevis dzīvoklim, viens no svarīgākajiem faktoriem ir savas āra telpas esamība. Katram projekta "Vide Ādaži" mājoklim ir skaista, liela terase, uz kuras var iziet tieši no dzīvojamās istabas. Tas ir ideāls dzīves telpas papildinājums. Turklāt dzīvojamajai istabai ir logs no grīdas līdz griestiem, kas telpu padara vēl plašāku un nodrošina vairāk dabiskās gaismas. Katram mājoklim ir pieeja arī savai dārza daļai, kur baudīt atpūtu svaigā gaisā.

Par vienu no "Invego" projektu atpazīstamības zīmēm ir kļuvusi uzmanība, kas tiek veltīta labiekārtotas vides izveidei. Arī ciemats "Vide Ādaži" nebūs izņēmums – apkārtne tiks labiekārtota, lai ikdienā sniegtu prieku un kalpotu gan jaunajām ģimenēm ar bērniem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem. Turklāt Ādažu novads jau piedāvā ļoti plašas atpūtas iespējas, kā, piemēram, netālu ir Ādažu aktīvā meža taka, dažādi sporta un rotaļu laukumi, jauna, multifunkcionāla velo trase, veikparks, Vējupes pludmale, un jauka velobrauciena attālumā ir iespēja atpūsties arī pie jūras.

"Invego" pārdošanas menedžeris Henrijs Klaids Skujiņš atzīmē, ka Ādaži ir perspektīva vieta mājokļa izvēlei, jo šeit ir ļoti attīstīta infrastruktūra: "Viss ir pieejams tepat uz vietas – gan skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, gan veikali, novada administratīvās ēkas un dažādi pakalpojumu sniedzēji. Tomēr, ja nepieciešams, galvaspilsēta ir ērti sasniedzama ar auto vai sabiedrisko transportu."

"Strādājot ar projektu "Vide Ādaži", mēs varam likt lietā iedvesmu un pieredzi, kas šobrīd tiek gūta arī attīstot konceptuāli līdzīgas, arhitektoniski smalki pārdomātas rindu mājas netālu no Tallinas. Mūsu mērķis ir izmantot modernākos risinājumus, kas īstenojami rindu māju projektā, padarot ciematu "Vide Ādaži" par projektu, kura vērtība gadu gaitā tikai augs," uzsver Kristjans-Tūrs Vahi.

Invego ir viens no Igaunijas vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas pēdējos gados Tallinā un tās apkārtnē uzcēlis mājas vairāk nekā 1250 ģimenēm, kā arī 30 000 kvadrātmetru komercplatības. Daži no "Invego" pēdējo gadu lielākajiem projektiem ir nesen pabeigtais Tiskreoja rajons, kā arī Luccaranna un Uus-Järveküla dzīvojamie rajoni, kas šobrīd tiek būvēti. Latvijas galvaspilsētā uzņēmums attīsta projektus Parka kvartāls, Skanstes rezidences un Vītolu parks. 2024. gadā "Invego" uzsāka arī projektu Silves Hills – villu rajonu Portugālē.

Papildu informācijai, lūdzu, sazinieties:

Henrijs Klaids Skujiņš

henrijs@invego.lv

Foto: Vide Ādaži

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!