Foto: Publicitātes foto

Jau gadiem ilgi liela daļa lēmumu par aizdevumu izsniegšanu tiek pieņemta ar mākslīgā intelekta palīdzību, taču tehnoloģiskais progress piedāvā arvien jaunas iespējas finanšu pakalpojumu uzlabošanai. Tagad mākslīgais intelekts spēj vienpersoniski pieņemt lēmumus par aizdevumu apstiprināšanu, kas ir bijis nozīmīgs pavērsiens finanšu tehnoloģiju nozarē, bet tas ir tikai sākums finanšu pakalpojumu transformācijai. Kāds ir mākslīgā intelekta potenciāls finanšu pasaulē, un kā tas mainīs nozari?

Mākslīgais intelekts šajā jomā ir ļoti veiksmīgi pierādījis savu uzticamību un efektivitāti, taču vienlaikus ir skaidrs, ka algoritma apmācība ir pastāvīgi jāpilnveido, turpinot uzlabot tā precizitāti klientu kredītspējas novērtēšanā. Jebkurš mākslīgā intelekta risinājums gan šobrīd, gan nākotnē prasīs pastāvīgu pilnveidošanu, attīstību un konfigurēšanu, lai varētu sasniegt arvien precīzākus un labākus rezultātus. Cilvēku resurss un zināšanas tiek pārnestas no procesu veikšanas uz procesu uzraudzīšanu.

Ņemot vērā mākslīgā intelekta straujo attīstību, ir paredzams, ka jau tuvā nākotnē tas ieņems arvien dominējošāku lomu finanšu pakalpojumu veidošanā un sniegšanā, iespējams, pat atsevišķās jomās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!