Foto: AFP/Scanpix/LETA

It kā sācies vasaras klusums un "ziņu bads" medijiem. Divas nedēļas pēc kārtas nebūs valdības sēžu, vairākas augstas amatpersonas ir vai dosies atvaļinājumā. Tas viss it kā labi, katram pienākas atpūta un iespēja uzkrāt spēkus.

Savukārt par aizgājušajām pāris nedēļām jāsaka, ka tās globālā līmeni bijušas samērā trauksmainas. Vispirms negaidīts un šokējošs atentāta mēģinājums pret ASV Republikāniskās partijas prezidenta kandidātu Donaldu Trampu. Pēc tam, mazliet vairāk nekā pēc nedēļas, ASV prezidents Džo Baidens paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru uz pārvēlēšanu par labu savai viceprezidentei Kamalai Harisai.

Ko tas viss var nozīmēt Latvijai un Baltijas reģiona drošībai? Knapi atkopies no lodes, kas ķēra viņa auss ļipiņu, Tramps devās uz Republikāniskās partijas konventu, kur viņu, ar apsietu ausi, sagaidīja liels skaits delegātu arī simboliski apsietām ausīm. Tramps visai drīz šiem "ausainajiem" un citiem delegātiem prezentēja savu vēlamo viceprezidenta kandidātu, Dž. D. Vensu, vienu no kaismīgākiem (vismaz vēl nesen) palīdzības Ukrainai pretiniekiem.

Vienlaikus ar Trampa, maigi izsakoties, fantastiskajiem (ja ne halucinogēnajiem) apgalvojumiem, ka viņš "24 stundu laikā" izbeigs karu Ukrainā, Vensa kandidatūra ir signāls, ka, pieminot pašmāju politiķa kolorīto izteicienu – "Draugi, nav labi!", pat papildinot šo Trampa dižošanos ar it kā viņa padomdevēju domām par kara izbeigšanu, ir skaidrs, ka viņa iespējamās prezidentūras laikā Ukraina zaudēs teritoriju un īsi piedzīvos viltus pamieru. Tikmēr Krievija iegūs laiku atjaunot zaudēto kara tehniku un iespēju armijas rindām piesaistīt citas kvalitātes ļaudis, nevis noziedzniekus, dzērājus, pusnespējniekus, sirmgalvjus, klibos un kaujai nederīgu cilvēkveidīgu gaļu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!