Foto: Midjourney / Cehs.lv karikatūra

7 dienas pirms sarkanā brīdinājuma. Pravietis Kristofers Āls vēlā sestdienas naktī ieraudzīja eņģeli, kuram rokās bija "IKEA" instrukcija: "Kristofer, d**sā būs, Tev ir jārīkojas ātri, lielie plūdi tuvojas! Šeit ir astoņas lapas ar pamācību, vēlāk atvedīs arī materiālus. Saliec to visu kopā un sapulcini no visa pa divi… TJZ, večuk. Divi kaķi, divi polārlāči… Cilvēkus šoreiz var drusku vairāk paķert, citādi nedaudz neveikli. Viss tieši kā pagājušajā reizē. Šoreiz vari nepārcensties, ērces un lenteņus vari neņemt līdzi."

Bruņojies ar vienu seškanti un četrām paletēm ar baltām skaidu platēm, Kristofers nekavējoties sāka pētīt šķirsta instrukciju, kuras nosaukums ir "K. Ålå Skyirst 2024". Pirmās divas dienas Kristofers pavadīja pētot, raucot pieri un braucot uz noliktavu pēc piemirstajām detaļām. Pēc tam aptuveni 30 minūtes viņš pavadīja, to visu liekot kopā. Te nu tas bija. K. Āla acu priekšā stāvēja glancēts, balts un minimālistisks lielo grēku plūdu šķirsts, kas paglābtu pat no Martina Bergšteina ļaunākajām prognozēm. Tagad pravietim tikai atlika atrast paglābjamo pasaules daļiņu.

"Intelektuāļi. Mums ir vajadzīgi intelektuāļi," nosprieda K. Āls un devās uzrunāt pirmo Eiroparlamenta deputātu, kuru satiks. Laika tomēr nebija daudz – gan jāsazīmē cilvēki, gan pēc tam jāmēģina to visu izskaidrot Rīgas zoodārzam, kur pravietis cerēja līdzņemšanai dabūt pitonus.

Kristofers: "Deputāta kungs, lielie plūdi tuvojas, sarkanais brīdinājums, eņģelis atnāca uzreiz pēc Džeisona Derulo seta Lucavsalā… Respektīvi, visam grēcīgajam d**sā būs, bet ir iespēja paglābties manā šķirstā, lai turpinātu pasau…"

Deputāts pārtrauca iekarsušo un vieglā panikā esošo pravieti: "Afēristi man neteiks, ko darīt. Puikiņ, klimats ir mainījies vienmēr un nedz es, nedz tu, nedz kaut kāds eņģelis nesēs klimata histēriju. No kovida neko neesi mācījies? Tas viss ir lielais meteorologu lobijs, es tavā vietā paskatītos, kas tam eņģelim izraksta algas čekus."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!