Foto: Reuters/Scanpix

Nē, runa nav par Dalasā nošautā ASV prezidenta Džona Kenedija rokas tvērienu no aizkapa valstības. Viņa tikpat nelāgu likteni piemeklējušajam brālim Robertam arī nav sakara ar notiekošo. Pārspriedumu vērpeti gaisā sacēlis viņa dēls – arī Roberts (jaunākais).

Viņš sākotnēji kandidēja uz Balto namu kā demokrāts. Oktobrī viņš izstājās no partijas, lai piedalītos kampaņā kā neatkarīgais kandidāts. Redzot aptaujās, ka viņa popularitāte sarūk, Kenedijs paziņoja, ka izņems savu vārdu no vēlēšanu biļeteniem galvenajos svārstīgajos štatos un atbalstīs republikāni Donaldu Trampu.

Nezinu, vai okeāna viņā krastā var atrast vēl ikoniskāku amerikāņu demokrātu dzimtu, kāda ir Kenediji. Vislielāko ietekmi izdevās gūt Džonam Ficdžeraldam Kenedijam, kurš kļuva par ASV prezidentu, leģendu un mītu. Arī viņa brāļi Roberts un Edvards bija demokrātu kandidāti prezidenta vēlēšanās. Bet tagad – Roberts Kenedijs jaunākais atbalsta republikāni, lai neļautu demokrātiem iekļūt Baltajā namā, un nosoda tos kā "kara, cenzūras un korupcijas partiju". Viņam paša kampaņai acīmredzami pietrūka to īpašību, kādas savulaik par pietrūkstošām demokrātu kandidātam Džonam Kenedijam nosauca Amerikas domnīcu dižgari: dzejiskums un valsts, kurai būtu kaut aizplīvurota vēlme pēc pārmaiņām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!