Foto: Publicitātes foto

Bērni, spēlējot kariņu, sadalās grupās – vieni tēlo krievus, otri amerikāņus, nākamajā dienā mainās vietām, jo tā ir spēle. Bērni var viens otru apsaukāt, sakauties, un visi to sapratīs, jo viņi ir bērni, viņiem vēl ir laiks pieaugt. Kad pieaug, tas vairs nav tik vienkārši, sadalīšana frontēs vairs nav spēle, tāpat kā apsaukāšanās, īpaši, ja tas notiek publiski un reāla kara laikā. Pieaugušajiem par saviem vārdiem ir jāuzņemas atbildība.

Tādēļ, Alvja Hermaņa kungs, aicinām Jūs sagādāt pierādījumus savam apgalvojumam pie ieraksta sociālajos medijos par Bazilēviču ģimenes traģēdiju Ļvivā, kurā norādāt, ka zināt, "kurā pusē ir Latvijas Televīzija", vai arī mēs aicinām izdzēst šo sabiedriskos medijus apmelojošo teikumu.

LTV raidījuma "Kultūršoks" komanda apzinās, ka demokrātija nenozīmē vienu viedokli, jo viens pareizais viedoklis ir totalitāras sabiedrības galvenā pazīme. Demokrātijā ne visi viedokļi ir pareizi vai vienlīdz vērtīgi. Taču viens no mediju uzdevumiem ir veicināt dialogu starp atšķirīgiem viedokļiem, lai sabiedrības dažādas grupas spētu cieņpilni sarunāties savā starpā.

Raidījums "Kultūršoks" tā pastāvēšanas desmit gadu laikā vienmēr ir iestājies un rūpējies par viedokļu daudzveidību un devis iespējas tiem izskanēt ēterā.

Mēs aicinām ikvienu iedziļināties saturā, nevis izdarīt virspusējus secinājumus, apvainojot sabiedrisko mediju žurnālistus.

Kara ēnā, kad pasaule ir kļuvusi melnbalta, vai nu to redzat vai neredzat, Jūs dzīvojat divkopienu valstī, kurā daļa iedzīvotāju sarunājas krievu valodā. Viņi nenošāva Bazilēviču ģimeni, un Jūs nezināt viņu pozīciju, jo nesarunājaties ar viņiem, lai gan arī par šo krievvalodīgo nodokļu maksātāju līdzekļiem ir atjaunota Jaunā Rīgas teātra skatuve.

6. septembra raidījums "Kultūršoks" deva iespēju dzirdēt krievvalodīgās kopienas pārstāvju viedokli saistībā ar Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka priekšlikumu no afišām svītrot krievu valodu. Jūs varat skatīties pagātnē, ignorēt un nozākāt šīs sabiedrības daļas viedokli. Varat raudzīties nākotnē, meklējot efektīvākus ceļus, kā saliedēt Latvijas sabiedrību.

Kara ēnā, spēlējot kariņu ar paša izdomātām frontes pusēm, Jūsu un mūsu visu atbildība ir, lai šī spēle nekad nekļūtu par realitāti mūsu valsts pieaugušo pasaulē.
___________________________

*Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" veidotāju atklātā vēstule Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim pirmo reizi publicēta sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv". Portāls "Delfi" to pārpublicē nerediģētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!