Foto: LETA / Cehs.lv karikatūra

"Klau, nu, paņemam maisiņu?" atskanēja jautājums no netālu stāvošā vīrieša. "Cehs.lv" mākslīgā intelekta laboratorijas galvenais pētnieks Kristaps Āls pagrieza galvu, bet tad saprata, ka jautājums nav adresēts viņam. "Davai, centīšos sarunāt, lai mums atved," saruna turpinājās. "Tad uz pusēm ņemam, ja? Tev "cash" ir?"

Sākumā K. Ālam šī saruna likās ļoti dīvaina – kādam nolūkam ballītē varētu būt nepieciešams maisiņš, turklāt tāds, kas īpaši jāatved? K. Āls kādu laiku par to padomāja tīri antropoloģisku apsvērumu dēļ, bet, atbildi neatradis, turpināja baudīt saviesīgo pasākumu. Pēc kādas pusstundas viņš tomēr pamanīja, ka sākotnējais jautātājs pēkšņi pamet ballīti, izskrien no telpas, bet pēc dažām minūtēm atgriežas – kopā ar otru vīrieti. Abi smaidīdami steidzās uz tualeti. Naivais "Cehs.lv" eksperts saprata divus vienīgos reālistiskos scenārijus – vai nu "maisiņš" bija dīvains jaunvārds prezervatīvam, vai arī šie vīrieši bija iegādājušies narkotikas.

Lai arī K. Āls saka stingru "nē" apreibinošām vielām, bet īpaši stingru "nē" attiecībām ar tām, kuras aizliegtas likumā, šis atgadījums pētniekam lika padomāt. Kā ir iespējams tik vienkārši piektdienas vakarā dabūt aizliegtas vielas pusstundas laikā, kamēr atbilde uz vienkāršu jautājumu no valsts iestādēm bieži vien ir jāgaida 30 dienas?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!