Foto: Publicitātes foto

Līdz 2030. gadam ar atjaunīgo enerģiju ir plānots nodrošināt pusi no visa Latvijas enerģijas patēriņa. Turklāt vairāk nekā 60% elektroenerģijas būs jāsaražo tieši no atjaunīgajiem energoresursiem. Latvijai ir liels potenciāls atjaunojamās enerģijas jomā, īpaši izmantojot hidroenerģiju, vēja un saules enerģiju. No vienas puses Latvijai ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citām Baltijas valstīm, jo šeit jau darbojas hidroelektrostacijas, no otras puses - mēs atpaliekam no kaimiņiem vēja enerģijas ražošanā.

Atjaunojamās enerģijas ražotājs "Sunly" Latvijā darbojas jau četrus gadus. Ņemot vērā mūsu pieredzi arī citās Baltijas valstīs un Polijā, varam paraudzīties uz šo tirgu no salīdzinošas perspektīvas. Mēs ieguldām un turpinām attīstīt vēja un saules enerģijas ražošanu, kā arī akumulatoru enerģijas uzglabāšanas sistēmas, saredzot Latvijas tirgū būtisku potenciālu. Tuvākie uzņēmumi plāni Latvijā saistās ar četru saules parku būvniecību, kuru kopējā jauda - 553 MW.

Visi parki Latvijā ir izstrādāti kā hibrīdparki, ar plāniem nākotnē integrēt tajos vēja turbīnas, akumulatoru enerģijas uzglabāšanas sistēmas vai to kombināciju. Tas nodrošinās stabilu enerģijas piegādi, kā arī palīdzēs Baltijas valstīm pārorientēties uz drošākiem un ilgtspējīgākiem enerģijas avotiem. Minētie parki ļaus efektīvi reaģēt uz pieprasījuma svārstībām un nodrošinātu enerģijas piegādes nepārtrauktību pat krīzes situācijās.

Ne tikai apmierināt pieprasījumu, bet radīt rezerves krīzes situācijām

Nav noslēpums, ka Baltijas valstīm ir jāpārorientē enerģijas piegādes uz vietējiem avotiem, stiprinot savu enerģētisko drošību. Ir būtiski panākt enerģētisko neatkarību no Krievijas, kas ietver ne tikai atteikšanos no Krievijas gāzes, bet arī pārorientēšanos no Krievijas elektroenerģijas sistēmas, kas vēsturiski ir bijusi saistīta ar Baltijas valstīm. Mūsu izmantotā pieeja un tehnoloģijas ļauj Baltijas valstīm

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!