Delfi foto misc. - 49129
Foto: Cehs.lv privātais arhīvs
Bija nedēļās vidus, darbs mani dzina uz kādu mazpilsētu, bet pusdienu izsalkums lika novietot dienesta auto pie vietas, kas sevi lepni dēvēja par restorānu. Bija kādas padsmit minūtes pāri divpadsmitiem un vieta šķita pārpildīta. Laba zīme, es nodomāju, gan jau sanāks paēst nepārmaksājot vairāk par trim eiro. Klusībā cerēju, ka viņi pasniedz kompleksās pusdienas un dienas zupa ir borščs nevis soļanka.

Pēc īsas sarunas viesmīlis ļoti laipni man norādīja uz vietu pie loga aiz strūklakas. Zīme "rezervēts" pazuda vienā acumirklī. Droši vien labākā vieta restorānā, es pie sevis nodomāju. Saņēmis ēdienkarti, iedziļinājos izpētē, meklējot līdzsvaru starp ēdiena cenu, gaļas daudzumu un porcijas lielumu. Es vēl nepaspēju pilnībā pāršķirstīt ēdienkarti, un apstājos starp zupām un zivs ēdieniem, kad viesmīlis vēlreiz piegāja pie manis.

"Kompliments no šefa! " viņš paziņoja un lika galdā baltvīna glāzi un lašmaizīti, kura vairāk līdzinājās Mondriāna gleznai, nevis uzkodai. "Ja atļausiet ieteikt," viesmīlis pieliecās tuvāk un pazemināja balsi – "liellopa steiks šodien ir īpaši lielisks." Nācās piekrist un es domās pareizināju ar desmit plānotos pusdienu izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!