Zaiga Kravale-2
Foto: Publicitātes foto
Kopš elektronisko cigarešu izgudrošanas veipošana ir kļuvusi par vienu no pasaulē populārākiem nikotīna uzņemšas veidiem. Sākotnēji radītas kā viens no veidiem kā mazināt tradicionālo cigarešu kaitējumu, diemžēl tās ir kļuvušas par cēloni jauniem izaicinājumiem.

Jaunieši uzsāk veipošana draugu ietekmē, ziņkārības dēļ vai arī meklējot alternatīvas tabakas smēķēšanai. Tomēr viens no lielākiem izaicinājumiem ir piedevas, kuras domātas veipošanas šķīdumu smaržas un garšas bagātināšanai. Jau 2014. gadā tika lēsts, ka pasaules elektronisko cigarešu tirgū bija pieejami ap 8000 veipošanai domātu šķīdumu ar atšķirīgu garšu un aromātu.

Kā garšas un smaržas uzlabotāji e-šķīdumos tiek izmantotas noteiktas pārtikas piedevas, kuras apēdot ir nekaitīgas. Tomēr šeit rodas būtisks jautājums vai tās ir nekaitīgas arī tad ja tās tiek ieelpotas? Skaidrs, ka jebkura aromatizatora pievienošana palielina kaitīgu vielu iedarbības risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!