Edgars Magons: Bezalkoholiskais alus – vai patiešām pēc garšas nav atšķirams no parastā alus?
Foto: Privātais arhīvs
Ierasts, ka bezalkoholisko alu visbiežāk izvēlas gadījumos, kad ir vēlme baudīt alu, bet jāsēžas pie stūres. Vasaras pasākumos, piknikos, mājas ballītēs, Līgo svētkos aizvien biežāk galdā tiek celts arī bezalkoholiskais alus, tomēr alus baudītāju domas joprojām dalās – kamēr vieni norāda, ka daži bezalkoholiskie alus veidi pēc garšas nav atšķirami no klasiskā alus, citi par šo dzērienu plēš jokus.

Runājot par bezalkoholisko alu, jāatceras, ka darīšanas tehnoloģijas pēdējos gados ir strauji attīstījušās un šis dzēriens spēj saglabāt tradicionālā alus garšas un smaržas nianses. Mūsdienu alus baudīšanas tendences un arī pārdošanas rādītāji apliecina – cilvēki aizvien biežāk izvēlas alu ar zemu alkohola saturu vai bezalkoholisko alu.

Bezalkoholiskais alus ir alternatīva gadījumos, kad ir vēlme nobaudīt alu, bet dažādu iemeslu dēļ to nav iespējams izdarīt - darba laikā, braucot pie stūres, sabiedriskās vietās, kur nav atļauts lietot alkoholu un citur. Ikreiz, kad ir vēlme sajust alus garšu bez alkohola lietošanas un koncentrēšanās spēju zaudēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!