Foto: LETA

Rakstu vienā no gaišākajiem gadalaikiem – ir garākā diena, Jāņi, un jāņuguņu gaismas pie ne gluži tumšajām nakts debesīm. Bet, kā teicu dzīvesbiedrei, pie brokastīm filozofējot, tagad pakāpeniski sākas tumšāks ceļš uz ziemas saulgriežiem un Ziemassvētkiem. Tomēr tie arī ir simboliski gaiši laiki – eglītes, sveces, ticīgajiem Pestītāja dzimšanas gaisma, laicīgāk noskaņotiem – ģimeņu kopā būšanas gaišums, balta sniega sega kā pretsvars dziļai ziemas tumsai.

Protams, kur gaisma, tur arī ēna. Varbūt lielākā ēna šim gaišajam Ziemeļeiropas gadalaikam ir karš, kas plosās kaimiņos, Ukrainā, pret pasaules galveno tumsas un ļaunuma spēku – Krieviju. Lai gan tas skan skarbi un mazliet nereāli, ceru, ka līdz ziemas "gaišajiem laikiem" Krievijas vairs nebūs. To sakaus, un kā satrakots un smagi ievainots zvērs tā pati sevi saplosīs gabalos. Vienīgās nopietnās rūpes – kur šķīdīs šī zvēra atliekas un vai NATO un Eiropai būs apņēmība un spēks ierobežot, ja ne apturēt krievu bardaka un anticivilizācijas pārplūšanu pāri mūsu un citu Eiropas valstu robežām.

Vai Ukraina spēs pietiekami bombardēt Krieviju?


Šāds drūms scenārijs faktiski ir optimistisks, jo nozīmētu kara beigas nākamo sešu mēnešu laikā. Viss var arī ievilkties ilgāk, īpaši, ja Ukraina tikai rudenī un agrā ziemā saņems Rietumu F-16 un F-18 lidmašīnas pietiekami lielā skaitā, lai bombardētu karabāzes, piegādes ceļus un kara rūpnīcas tālu aiz "frontes" pašā Krievijā. Ar pareiziem ieročiem šīs lidmašīnas arī spēs notriekt smagos krievu bumbvedējus, kas no liela attāluma virs Krievijas teritorijas spēj palaist raķetes pret Ukrainas pilsētām. Šīs lidmašīnas ar pretkuģu raķetēm varēs krietni paretināt Krievijas kara floti Melnajā jūrā un citos ūdeņos pie Ukrainas.

Drīzāk ziemas "gaišumu" varētu sagaidīt no ukraiņu puses ar t.s. Ziemassvētku bombardēšanas kampaņu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!