Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Vispirms uz Bārbiju, pēc tam uz Openhaimeru – tā nedēļu iesāka domnīcas "Cehs.lv" kinematogrāfijas institūta docents Kristaps Āls, kurš neatminas pēdējo reizi, kad kino būtu tik masīvi ielauzies sabiedrības dienaskārtībā. Īpaši, ja runājam par Bārbijas filmu, kuras mārketingam, šķiet, ir piesaistīts ikviens ar vismaz 1000 sekotājiem "Instagram". Tāpēc vēl jo lielāks K. Āla pārsteigums par publisku recenziju trūkumu, ja neskaitām tvitera atsauksmes. "Atkal viss jādara pašam," norūca eksperts, kurš gatavs īsi un atklāti dalīties pieredzētajā.

Tie, kuri šajās dienās vēl nav paguvuši doties uz kino, lai par restorāna apmeklējuma cienīgu cenu no papīra spaiņa ķeksētu ārā lipīgu popkornu un mēģinātu padzerties ar izšķīdušu papīra salmiņu, var neuztraukties un šo recenziju droši lasīt tālāk. Pārāk daudz spoileru tekstā nesekos.

Ja godīgi, šajās filmās īsti nav nekā, ko spoilot. Bārbijas scenāriju tu vari mierīgi uzmodelēt, tikai paskatoties uz plakātu, bet Openhaimera gadījumā – ja nezini, kas nokrita Hirosimā un Nagasaki, tad tavas problēmas ir krietni lielākas, lai uztrauktos par filmas spoileriem.

Tāpat raksta noslēgumā atradīsi pavisam īsu katras filmas kopsavilkumu kopā ar Kristapa Āla vērtējumu skalā no 1 līdz 10.

Sāksim ar Bārbiju. Lai nezinātu par šīs filmas eksistenci, mēnešiem ilgi būtu bijis jādzīvo absolūtā izolācijā bez interneta un 5G starojuma

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!