Foto: F64

"Kaut kā man te neprasās citzemju vēja ģeneratori," publicējot tukšas jūras attēlu savos sociālajos medijos vēstīja kāds cienījams radošo nozaru eksperts. Savukārt kāds pieredzējis politiķis, oponējot vēja parka celtniecībai, apelēja pie Staburaga nopludināšanas. Izaugsmes un koučinga institūta "Cehs.lv" vadītājs Kristaps Āls ir novērojis, ka latvietim ļoti bieži kaut kas neprasās.

Mums neprasījās arī Skultes terminālis, daudziem neprasās arī "Rail Baltica", vēl vairākiem neprasījās novadu reforma. Bet kaut kā mums visiem prasās čīkstēt par valsts stagnēšanu. Varbūt ir jāsāk domāt, ka starp visiem sprunguļiem, kas gulstas ceļā māmuļas Latvijas kursam uz modernu un attīstītu valsti, viens esi arī tu?

Skaidrs, ka mums daudz kas neprasās. Man neprasās gaļas kombināts netālu no mājām, kur klusās naktīs pūces ūjināšanu mēdz iztraucēt aizkautas govs spalgais "aūūū, b**, kā sāp!!". Die's pasarg', cik daudziem neprasās stabiņi uz ielām, kas tavam BMW samazina iespēju lavierēt starp joslām. Un es neesmu pārliecināts, ka vispār kāds var izskaitīt tos cilvēkus, kuri ir nemierā ar sastrēgumiem Rīgas centrā, kas radušies infrastruktūras remontdarbu dēļ.

Taču vienlaikus mēs satraucamies par izmirstošajiem laukiem, nesakārtoto transporta vidi un atpalicību no modernajiem Rietumiem. "Nē, nu, lai jau taisa, vienkārši kaut kur citur! Lai gateri būvē citā pagastā, ceļus remontē, kamēr es esmu atvaļinājumā, bet vēja parku būvē tur, kur es to neredzu!"

Protams, pagastus var mainīt, bet problēma paliek viena un tā pati. Mēs visi vēlamies sēdēt savā viensētā un nepielaist sev klāt nevienu vismaz akmens sviediena attālumā. Vienlaikus mēs vēlamies pārmest kādam citam, ka līdz tavai sādžai neved bruģēta un apgaismota taciņa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!