Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tūrisma uzņēmumi aizvien biežāk piedāvā mazu grupu un individuālus ceļojumus uz eksotiskām zemēm. Āfrikā to skaitā tiek nosauktas, piemēram, Togo, Burundi, Ruanda, Botsvāna, Kotdivuāra, Gana. Šīs un citas savādu nosaukumu zemes vilina ar krāšņu, pārsteidzošu un mums svešu īpatnību kopumu. Ja arī paredzētais ceļš šķiet piemērots tēriņu, dabas apstākļu un fizisko grūtību ziņā, savlaicīgi der izpētīt konkrēto valstu iekšpolitisko gaisotni. Jāpiesargās, lai Dienvidāfrika nebūtu sajaukta ar Centrālāfriku, Gabona ar Gambiju, Nigērija ar Nigēru un jūs nenonāktu pilsoņu kara epicentrā vai brīnumainās zemes aplenkuma stāvoklī.

To, ka nojausma par ceļojuma galamērķī notiekošo nav mazsvarīga, apliecina pēdējā laika sarežģījumi ne vienā vien Āfrikas valstī, kad kā domino kauliņi cita pēc citas militāros apvērsumos gāzušās Sudānas, Čadas, Mali, Burkinafaso, Nigēras un Gabonas valdības. Šajā gadījumā jāteic – labi, ka mēs neesam francūži, jo Francijas bijušajās kolonijās pieaug pret kādreizējo metropoli vērsts noskaņojums, un pat sadzīviskā konfliktā pilsonībai var izrādīties dramatiska loma.

Francūži ļaunāki par džihādistiem?

Lai arī Francija joprojām kontrolē Kamerūnu un Kotdivuāru, kuru vadītāji ir nākuši pie varas Parīzes atbalstītās pseidodemokrātiskās vēlēšanās, un lai arī Francijai lojālas ir Senegāla, Benina un Togo, nav jābūt lielam stratēģijas ekspertam, lai prognozētu, ka antifranču sacelšanās vilnis neizbēgami izplatīsies arī šajās valstīs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!