Foto: LETA/ Cehs.lv karikatūra

Latvijā vētra bez elektrības atstāj tūkstošiem cilvēku, lauž kokus un bojā īpašumus. Daudziem tā krietni pabojāja nedēļas nogali. Un nupat sākas arī apkures sezona. No vienas puses, forši sēdēt dzīvoklī bez vilnas zeķēm, un arī kaķi vieglāk atrast – tas vienmēr būs kaut kur pie radiatora. No otras puses, baigi negribas tos rēķinus. Īpaši tiem, kam budžeta plānus kārtīgi pavandījusi EURIBOR likmes celšana. Bet kopumā mums viss ir kārtībā, jo tikmēr teroristi no Gazas joslas rīko civiliedzīvotāju slaktiņu Izraēlā, savukārt tepat kaimiņos Krievija slaktiņu rīko jau gandrīz 10 gadus. Un šķiet, ka mums vispār iet izcili, ja TV sižeta cienīga problēma ir putns, kas apkakājis muzikanta Gunta jaciņu.

Gandrīz katrā ziņu portālā ir sadaļa "Lasītākās ziņas", kur ierindotas kādā noteiktā laikā visvairāk lasītāju uzmanību piesaistījušās vēstis. No malas konkrētu lasījumu skaitu neredzam, bet varam droši spriest, ka lielāko ziņu portālu gadījumā tie parasti ir nevis simti vai tūkstoši, bet desmitiem tūkstošu ļautiņu, lai tiktu uz šī pjedestāla. Un kādu saturu tur redzam?

Kad ir hoķa čempionāts, tad, protams, hokeju. Kad ir būtiski jaunumi par notikumiem frontē Ukrainā, tad, protams, par to. Kad notiek elle Izraēlā, tad par to. Un arī atsevišķu personu viedokļi tur nereti nonāk. Īpaši tādi, kas ir visai savdabīgi. Taisni vai brīnums, ka nekur plašāk nemanīju iztirzātu gadījumu par kādu ar progresīvu partiju saistītu būtni, kas absolūti neprot "lasīt istabu" un pēc "Hamas" uzbrukuma nāk klajā ar apbrīnojamu aprēķinu, ka 500 upuri Izraēlā jau nav nemaz tik traks drauds valsts pastāvēšanai, jo tur iedzīvotāju daudz, un Latvijā tie vispār proporcionāli būtu kādi simt upuri. Ja gribētu būt pavisam ciniski, tādas divas "maksimas" sanāk, un re – Latvija taču vēl pastāv, vai ne?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!