Foto: LETA

Nepiepildītas cerības, paredzamas izgāšanās un nebeidzami sāpinājumi. Kalendārs, protams, nav vainīgs pie tā, ka mēs konsekventi ravējam savu dobi ar vieniem un tiem pašiem sadrupušajiem grābekļiem, taču jaunas lappuses pāršķiršana ir gana labs iegansts salikt pa plauktiem, kuri 2023. gada notikumi un personāži domnīcas "Cehs.lv" pierakstu kladītē tiks ierakstīti komplektā ar paukšķi no atvērtas plaukstas, kas "feispalmojot" atsitas pret pieri.

Edvards Smiltēns

Pagājušajā gadā daži no mums ir zaudējuši kaut ko ļoti tuvu, svarīgu. Kaut ko tādu, pēc kā ir kārots gadiem. Viens no tādiem cilvēkiem, Kristapa Āla ieskatā, ir Smiltēns, kurš pēc neskaitāmiem mēģinājumiem vēlēšanās, neskaitāmām diskusijām, kurās nepagurstoši vicinātas tabulu izdrukas un planšetes, un neskaitāmu partiju pielaikošanas beidzot tika pie izsenis sapņotā. Ietekmīga amata. Šī karjera nebija gara. Pēc nepilna gada amatā viņu nomainīja nākamais labākais kandidāts – iepriekš Lembergu slavinoša politiķe, par kuru tā īsti neviens līdz tam nebija dzirdējis.

Smiltēna karjera augstajā amatā nebija gara, bet, sasodīts, cik tā bija spoža, kulmināciju sasniedzot piešķirtajā hokeja brīvdienā, kas, pēc medijos publicētajiem aprēķiniem, valstij izmaksājusi pietiekami, lai premjerministru ar privātajām lidmašīnām plivinātu vēl vismaz 45 gadus. Vaicāsiet, kāpēc Smiltēns ir iekļauts "zaudētāju" topā? Tāpēc, ka 3. vieta hokejā, Edvard, lai arī ir ļoti laba, nav pirmā.

Egils Levits

Jebkurš skolēns pastāstīs, ka izdomāt iesauku pašam sev ir īpaši drosmīgs manevrs, kas bieži vien ir recepte ļoti slikti pavadītam garajam starpbrīdim. Levits nācijai sevi pieteica kā "Valstsgribu", savukārt

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!