Foto: Reuters/Scanpix

Globālie Rietumi un Austrumi karo Ukrainā jau gandrīz divus gadus. Šī kara novitāte ir tā, ka kara laikā joprojām turpinās preču apmaiņa, teiksim nu godīgi – naudas plūsma un reāla tirdzniecība starp karojošajām pusēm.

Lai gan risinās asiņains, nežēlīgs karš, gāzes vads no Krievijas uz Eiropu iet cauri Ukrainas teritorijai un darbojas ar pilnu jaudu. No tā gūst finansiālu labumu kara izdevumiem gan Krievija, gan Ukraina.

Krievijas graudi milzīgos daudzumos tiek transportēti uz Eiropas Savienību, tostarp arī caur Latvijas ostām. Krievijas kosmonauti un ASV astronauti pošas kārtējā kopīgajā misijā utt. Sadarbība, lai arī ar sakostiem, asiņainiem zobiem, tomēr turpinās. Kā tad tā?

Ko darīt ar Latvijas miljardieri?

Mums Latvijā, izņemot niekus, kuri saistīti ar patlaban īstenoto ekonomisko mikrosadarbību, ir aktuāls jautājums – ko darīt ar Latvijas/Krievijas pilsoni Pēteri/Pjotru Avenu?

Avens tika iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Viņa īpašumi Latvijā ir iesaldēti. Miljardieris (īpašumu vērtība apmēram 4,5 miljardi dolāru) ir pakļauts

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!