Foto: Privātais arhīvs
Pētījumi liecina, ka sievietes vadošos amatos un kolektīvos ir nepieciešamas ne tikai vienlīdzības, bet arī ekonomisku apsvērumu dēļ. Daudzveidība palīdz pielāgoties pārmaiņām, kā arī sekmīgi izstrādāt un ieviest inovācijas. Lai gan vēl arvien pastāv daudz stereotipu, kas saistīti ar sievietēm uzņēmējdarbībā, tie vairāk ir mīti, kas traucē realizēt līderību.

Starptautiskā konsultāciju uzņēmuma "McKinsey" veiktais pētījums, kur tika analizēta tūkstoš lielo uzņēmumu darbība un rezultāti 15 valstīs, pierādīja, ka uzņēmumu, kuros strādā vairāk nekā 30% vadītāju sieviešu, darbības rādītāji pārspēj kompānijas, kur viņu ir mazāk. Savukārt tiem komersantiem, kuru uzņēmumos ir augstāka dzimumu dažādības proporcija, ir iespēja gūt lielāku peļņu. Lai gan dzimumu dažādība un sieviešu iekļaušanās uzņēmējdarbībā daudziem šķiet pašsaprotama, pašlaik Latvijā mazāk nekā trešdaļā gadījumu vadošos amatos ir sievietes. Paredzams, ka šī tendence mainīsies tuvākajos gados, par ko liecina daiļā dzimuma sasniegumi un spēja pierādīt savu varēšanu.

Pēc "Forbes" datiem, ASV 10% lielāko uzņēmumu vada sievietes. Protams, tas nav sevišķi daudz, taču kopumā tendences ir pozitīvas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Tas nozīmē, ka uzņēmumi kļūst drosmīgāki un izvēlas sievietes arvien augstākiem vadības amatiem.

Mūsu uzņēmumā jau 40% augstākās vadības amatu ieņem sievietes. Viņas piedalās kompānijas attīstības projektos, lēmumu pieņemšanā, stratēģiju un darbības virzienu izstrādē, kā arī starptautiskā kolektīva vadībā. Esmu lepna, ka šogad grupai turpina pievienoties varošas, gudras un ļoti kompetentas profesionāles. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!