Foto: DELFI.lt

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmums, atļaujot agresorvalsts Krievijas jauniešu komandām atgriezties starptautiskā apritē, nav ietekmējis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienotību atbalstam Ukrainai, tomēr tuvākajā laikā varētu būt jāpieņem vairāki sarežģīti lēmumi.

Jau vēstīts, ka UEFA atļāvusi Krievijas U-17 meiteņu un puišu izlasēm atgriezties starptautiskās sacensībās. Šo lēmumu organizācija pamato ar to, ka bērnus nedrīkst sodīt par darbībām, par kurām ir atbildīgi tikai pieaugušie. Savu nostāju jau paudusi Latvijas Futbola federācija, kas apliecināja – neviena no Latvijas izlasēm nespēlēs pret agresorvalsti Krieviju. Kategorisku "nē" UEFA lēmumam pateikusi viena no ietekmīgākajām federācijām – Anglijas Futbola asociācija, bet Ukrainas Futbola federācija paziņoja, ka nestartēs vispār sacensībās, ja tajās būs Krievijas pārstāvji.

Igaunijas Futbola asociācijas prezidents Aivars Pohlaks portālam "Delfi" norādīja, ka attiecīgie lēmumi par tikšanos ar Krievijas jaunatnes izlasēm tiks pieņemti tad, kad reālā situācija to prasīs, tāpēc šobrīd netiks sniegta atbilde "jā" vai "nē" formātā. Viņš arī pauda cerību, ka līdz čempionātam Igaunijā karš būs noslēdzies.

Striktāks par potenciālajiem mačiem pret Krieviju bija Stankevičs, kurš pašreizējos apstākļos gatavs atteikties no spēlēm pret Krievijas jauniešu izlasēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!