Foto: Vida Press

Aktrise un nu jau daudzus gadus arī dzīvesstila guru Gvineta Paltrova ik pa laikam pamanās "aizvainot" kādu sabiedrības grupu, šoreiz kārta pienākusi diļļu faniem. Paltrova publiski paudusi, ka, viņasprāt, šis garšaugs būtu jāaizliedz ar likumu, jo dilles pamanoties sabojāt it visu, kam pieskaras. Paltrovas izteikumi dziļi sarūgtinājuši diļļu cienītājus.

Paltrova sniegusi interviju raidierakstā "Hot ones", kura koncepts paredz slavenībai mieloties ar vistu spārniņiem, kas kļūst arvien asāki un asāki. Ēšana mijas ar sarunu par gastronomiskiem tematiem. Šajā sfērā Paltrovai ir liela pieredze, viņas diētas grāmatas savulaik iekaroja dižpārdokļu statusu, un Paltrova tiek uzskatīta par kopumā specifiska dzīvesveida popularizētāju, taču bieži kritusi arī nežēlastībā. Piemēram, nesen viņa atklāja, ka aktrises pusdienas sastāv vien no buljona tasītes – šāda maltīte saturot tikai 40 kaloriju.

Sarunā podkāsta vadītājs Šons Evanss vaicāja aktrisei, kuriem garšaugiem Paltrova dod priekšroku. Viņai vislabāk pie sirds ejot baziliks. Bet visriebīgākais augs esot... dilles. Tās viņai ne tikai negaršo, bet būtu pat aizliedzamas ar likumu.

"Tās ir pretīgas. Dilles sabojā visu, kam pieskaras. Nesaprotu, kāpēc cilvēkiem dilles patīk," intervijā pauda aktrise, piebilstot, ka dillēm ir tik dominējoša garša, ka tās pārmāc jebkuru citu garšu.

Šī nav pirmā reize, kad Paltrova pauž asu viedokli par dillītēm. 2016. gadā viņa izteicās, ka diļļu klātbūtne ēdienā viņu pat aizvaino.

Interesanti, ka aktrisei nav nekādu iebildumu pret citu garšaugu, kuru vairums gurmānu arī raksturo kā ļoti dominantu, proti, koriandru. Daudzi uzskata, ka tas garšo pēc ziepēm. Paltrova tam piekrīt, taču pret koriandru jūt simpātijas: "Mans naids skar tikai dilles," viņa pajokoja podkāstā.

Paltrovas negantie izteikumi par daudziem tik mīļo garšaugu saērcinājuši arī viņas fanus. Sociālajos tīklos ļaudis aizgūtnēm min ēdienus, kuros bez dillītes nu nekādi neiztikt. Galvenokārt zupas, gaļas ēdienus un dažādus svaigos salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!