Kā izjust gandarījumu, apmierinājumu un sāta sajūtu, apēdot tikai nedaudz šokolādes? Dietoloģe Miranda Galati soctīklā "TikTok" atklāj divus viltīgus trikus, kas palīdzēs apstāties tik kārdinošo saldumu priekšā.
Kanādas dietoloģe Miranda Galati iedvesmo ar apgalvojumu, ka ir iespējams apēst salīdzinoši nelielu šokolādes daudzumu un apstāties. Tikai jāievēro divus viņas rekomendētos trikus: saldumu baudīšanu dienas pirmajā pusē un to kombinēšanu ar veselīgākiem, uzturvielām bagātākiem ēdieniem.
"Pirmkārt, vēlos, lai beidzat glabāt foršos kārumus līdz dienas beigām, tā vietā apsverat tos pievienot ēdienreizēm un uzkodām dažādos diennakts laikos," Galati stāsta martā publicētajā "TikTok" video, kas piesaistījis jau vairāk nekā 20 200 cilvēku.
Viņa skaidro, ka našķu taupīšana dienas beigām nozīmē gaidas, uztraukumu un stresu par uzturu. Tieši tas apgrūtina baudas gūšanu no maziņa saldumu daudzuma.
Otru padomu viņa sniedz, gatavojot maltīti ar sagrieztiem āboliem, riekstiem un citiem produktiem. Dietoloģe rosina saldumus ēst nevis atsevišķi, bet vienlaikus ar uzkodām. Vienlaikus ar ēdieniem, kam ir kvalitatīvāka uzturvērtība. Tas ļaus cukura līmenim asinīs palielināties un pazemināties pakāpeniski.
Saldumi parasti satur daudz cukura un vienkāršo ogļhidrātu, nevis pietiekami daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu. Tas nozīmē, ka ātri tiks iegūta enerģija, asinīs strauji paaugstināsies cukura līmenis un pēc tam arī strauji kritīsies. Un, kad glikozes līmenis strauji pazeminās, būsiet noguris un vairāk tieksieties pēc šīm pašām neveselīgajām uzkodām, kas radīja ātro pieaugumu.