Foto: Unsplash

Veselības tēmu pārpilnība tiešsaistes platformās, īpaši "TikTok", ir kļuvusi par īstu fenomenu. Ne pozitīvā ziņā! Tajā bieži parādās spekulācijas par dažādām diagnozēm, "brīdinājuma zīmēm", kā arī tiek piedāvātas ārstēšanās metodes. Šie padomi nereti nāk no influenceriem, kuriem ir vairāk nekā 10 000 sekotāju, kas it kā liek domāt, ka viņu viedoklis ir uzticams. Taču patiesībā viņi stāv ļoti tālu no medicīnas.

Un realitāte ir tāda, ka šī informācijas straume ar katru dienu pastiprina satraukumu par veselību, īpaši jauniešu vidū, kuri visaktīvāk izmanto šīs platformas. Tas rada nopietnas bažas par kļūdainas informācijas izplatīšanos un lieka satraukuma radīšanu.

Protams, cilvēkiem ar līdzīgām veselības problēmām bieži šī ir lieliska iespēja atrast atbalstu un sapratni. Tomēr tas diemžēl var novest pie bīstamas dezinformācijas, kas slēpjas ar veselību saistīto sociālo mediju saturā. Lai gan dažas idejas, piemēram, iebāzt kartupeļus zeķēs, lai "izvilktu toksīnus", šķiet salīdzinoši nekaitīgas, citas var radīt nopietnu apdraudējumu.

Jo vairāk uztraucamies par savu veselību, jo sliktāka tā ir

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!