AL1_9705
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties gadumijas svētkiem daudziem ir vēlme izskatīties īpaši pievilcīgiem un kā vienu no risinājumiem cilvēki saskata jaunas diētas izvēli, stāsta diētas ārste Lolita Vija Neimane. Tomēr diēta bez nepiesātinātajām taukskābēm var nelabvēlīgi ietekmēt veselību. Pētījumi liecina, ka mūsdienu cilvēka uzturā trūkst Omega 3 taukskābju. Tas pamatā saistīts ar dažādām diētām un tendenci atteikties no taukvielām, neanalizējot, vai tās ir organismam labvēlīgas vai kaitīgas. Tāpēc speciālisti iesaka uzturā lietot rapšu eļļu, kas satur trīs reižu vairāk Omega 3 taukskābju nekā olīveļļa.

"Ne velti nepiesātinātās taukskābes tiek sauktas par neaizvietojamām. Tās noteikti jāuzņem ar pārtiku. Sākot dažādas diētas, cilvēki bieži vien pieļauj būtisku kļūdu, atsakoties no taukiem vispār. Netiek ņemts vērā, vai tie ir labie (nepiesātinātie) vai sliktie (piesātinātie) tauki. Šāda diēta var novājināt organismu un nelabvēlīgi ietekmēt veselību," uzsver diētas ārste Neimane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!