Lai noskaidrotu, kā cilvēkus ietekmē viņu darba vide, pētnieki aptaujāja 34 nejauši izvēlētus studentus, izjautājot viņus par ēšanas paradumiem. Pēc tam studenti tika nogādāti improvizētā darba telpā, piedāvājot divas uzkodu alternatīvas – ābolu vai šokolādes batoniņu.
Pētījuma rezultātā tika atklāts, ka no studentiem, kuri atradās sakoptā telpā, 67 procenti cilvēku izvēlējās veselīgo alternatīvu – ābolu, savukārt no nekārtīgajā istabā esošajiem studentiem 80 procentu deva priekšroku šokolādei.
Iegūtie dati tika skaidroti ar faktu, ka organizēta darba vide cilvēkus iedrošina pieņemt pārdomātākus lēmumus, apsverot arī to sekas.
Tiesa, atsevišķos pētījumos pierādīta arī radošuma korelācija ar nesakārtotu un brīvā stilā ieturētu telpu, kas veicina ideju raisīšanos un risinājumu meklēšanu problēmām.