Vislielāko risku šāda ēdienkarte rada cilvēkiem, kuri ir pusmūža vecumā, teic pētījuma vadītāji, uzsverot, ka pētījums, kurā piedalījušies vairāki tūkstoši dalībnieku teju 20 gadu garumā, ļāvis secināt, ka olbaltumvielu diētas ievērošana par četrām reizēm paaugstina risku saslimt ar vēzi.
Līdz šim veiktie pētījumi uzrādījuši korelāciju starp sarkanās gaļas lietošanu un vēža rašanos, tādēļ apgalvojums, ka olbaltumvielas palielinātā daudzumā cilvēkiem ir kaitīgas, šokējušas neskaitāmus veselīga dzīvesveida piekritējus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit