Foto: Shutterstock
Pētījumi liecina, ka cilvēkiem, kuri ietur olbaltumvielām bagātu diētu, ir tikpat augsts risks saslimt ar vēzi, kā cilvēkiem, kuri ik dienas izsmēķē 20 cigarešu, vēstī telegraph.co.uk.

Vislielāko risku šāda ēdienkarte rada cilvēkiem, kuri ir pusmūža vecumā, teic pētījuma vadītāji, uzsverot, ka pētījums, kurā piedalījušies vairāki tūkstoši dalībnieku teju 20 gadu garumā, ļāvis secināt, ka olbaltumvielu diētas ievērošana par četrām reizēm paaugstina risku saslimt ar vēzi.

Līdz šim veiktie pētījumi uzrādījuši korelāciju starp sarkanās gaļas lietošanu un vēža rašanos, tādēļ apgalvojums, ka olbaltumvielas palielinātā daudzumā cilvēkiem ir kaitīgas, šokējušas neskaitāmus veselīga dzīvesveida piekritējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!