Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kā pierādīts zinātniskos pētījumos, uzturā lietotajiem pārtikas produktiem ir cieša saistība ar cilvēka dzīves ilguma pieaugumu vai, tieši pretēji, īsāka mūža nodzīvošanu. Minēto secinājumu grāmatā "Ēst, lai dzīvotu", kas iznākusi apgādā "White Book", aplūkojis arī tās autors Dr. med. Džoels Fūrmans. Turpinājumā piedāvājam fragmentu no autora darba, kas sniedz arī citus kvalitatīva un ilga mūža saglabāšanā vērtīgus ieteikumus.

(..) Kas ir ilgmūžības eliksīrs?

Atbilde ir – svaigi lapu dārzeņi, parasti saukti par salātiem. Lapu dārzeņos, piemēram, romiešu salātos, galviņkāpostos, lapu kāpostos, Šveices mangolda lapās un spinātos, no visiem pārtikā lietojamiem produktiem ir vislielākais uzturvielu daudzums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!