PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
Pateicoties mūsu aizņemtajai ikdienai un tam, ka arvien vairāk cilvēku precas vai veido nopietnas attiecības krietni lielākā vecumā nekā agrāk, maltītes ieturēšana vienatnē ir kļuvuši par gluži ikdienišķu parādību.

Pētījumi liecina, ka 55 procenti našķu un ātro uzkodu, kā arī vairums brokastu un pusdienu tiek apēsti vienatnē, cilvēkiem nereti (33 procenti) arī vakariņās restorānos dodoties bez kompānijas.

Rezultātā tiek ēsts neveselīgāk un vairāk, nepiedomājot pie produktu uzturvērtības un to noderīguma veselam organismam. Tāpat tiek ēsts steigā un mehāniski, vien – lai nomāktu izsalkuma sajūtu, novērojuši pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!