"Parasti pirms treniņiem ēdu maizi, olas, salātus, sieru, biezpienu un putras. Pēc iespējas dažādoju ēdienkarti, lai katru dienu neēstu vienu un to pašu produktu. Pirms sacensībām vairāk ēdu pastu, ko visbiežāk lietoju kopā ar vistas fileju. Šis ēdiens satur labos ogļhidrātus, kas pārstrādājas lēni un ilgstoši papildina enerģijas rezerves," par savu ēdienkarti stāsta Laura Ikauniece, Latvijas vieglatlēte.
Uztura speciāliste Inga Pūce papildina: "Ne tikai profesionāliem sportistiem, bet ikvienam aktīvam cilvēkam vajadzētu izvēlēties produktus ar zemu glikēmisko indeksu (GI), kas nodrošina ilgāku sāta izjūtu."
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit