Ja svētku laikā sanācis nobaudīt vairāk ēdienu, kā gribētos, un jūti, ka bikses kļuvušas nedaudz par šauru, uz veselīga dzīvesveida ceļa pavisam vienkārši palīdzēs atgriezties pāris produktu nomaiņa uz veselīgākām un liesākām to alternatīvām, iztiekot bez diētas. Ielūkojies kitchendailycom sagatavotajos ieteikumos un sagaidi Jauno gadu, neraizējoties par Ziemassvētku laikā uzēstiem kilogramiem!
Nomaini musli pret auzu pārslām
Jau gatavie musli maisījumi parasti satur lieku cukura daudzumu, kas rezultējas nevajadzīgā kaloriju uzņemšanā, turklāt musli radītā sāta sajūta saglabājas īsāku laiku nekā, piemēram, tad, ja brokastīs ēdīsi auzu pārslas.
Skābā krējuma vietā – grieķu jogurts
Ja vēlies pagatavot salātus, krējuma vietā izmanto grieķu jogurtu. Salāti būs tikpat gardi, bet kaloritātes ziņā krietni draudzīgāki slaidajai līnijai. Tāpat grieķu jogurtu vari izmantot mērču pagatavošanā, kā arī citos ēdienos, kur nepieciešams skābais krējums.
Riekstu vietā – mandeles
Tā kā mandeles ir vieglākas, to uzturvērtība būs zemāka nekā, piemēram, Brazīlijas vai lazdu riekstiem. Kā arī tās lieliski aizstās desertu, nodrošinot ilgāku sāta sajūtu.
Čipsu vietā dārzeņi
Ja esi iecienījusi mielošanos ar čipsiem un mērcītēm, bet atsakies no tiem diētas dēļ, piešķir uzkodām jaunu vēsmu. Čipsu vietā ēd dārzeņus – paprika un burkāni garšos pat labāk par sāļajiem un asajiem čipsiem!
Parastos makaronus nomaini pret pilngraudu
Lai uzņemtu mazāk kaloriju un vairāk šķiedrvielu, ēd pilngraudu ēdienus. Izslēdz no ēdienkartes baltmaizi un makaronus, nomainot tos pret pilngraudu produktiem!
Ledussalātu vietā ēd kāpostus
Ledussalāti ir vieni no uzturvērtības ziņā nevērtīgākajiem zaļumiem. Ēd to vietā kāpostus un spinātus!
Kartupeļu vietā – ziedkāposti
Lai samazinātu maltītes kaloriju daudzumu, kartupeļu vietā piedevās gatavo ziedkāpostus!
Piena vietā dzer mandeļu pienu
Mandeļu piens ir ne tikai garšīgāks, bet arī veselīgāks un liesāks par parasto pienu. Gatavo to kokteiļos, pievieno kafijai un arī putrām.
Gaļu nomaini pret sēnēm
Protams, garšas ziņā sēnes noteikti nav pielīdzināmas gaļai, tomēr tās sniedz tikpat bagātīgu smaržu un arī garšas nianšu buķeti, padarot ēdienu sātīgāku.
Rīsu vietā – kvinoja
Kvinoja ir krietni veselīgāka par rīsiem – īpaši, ja tu ēd baltos, nevis brūnos rīsus. Tāpat tajā ir olbaltumvielas, vitamīni, kā arī mazāk kaloriju.
Kečupu nomaini pret sinepēm
Kečupā ir daudz cukura un nevajadzīgu garšas pastiprinātāju – tējkarotē tā ir 20 kaloriju. Ja vēlies ēdienu padarīt garšu ziņā daudzveidīgāku, pievieno tam sinepes!