Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad uzturā krietni biežāk lietojam dažādus smūtijus un kokteiļus, kā arī bez pūlēm uzņemam dienā nepieciešamo šķidruma daudzumu, dzerot vien tīru ūdeni. Šai sakarā piedāvājam desmit gardu sastāvdaļu, ko apkopojis žurnāls "Elle", un veselīgas receptes, kas atsvaidzinās ierastos vasaras dzērienus, padarot tos arī figūrai draudzīgākus.
Greipfrūts
Greipfrūti satur vitamīnus, antioksidantus un šķiedrvielas, gardajam auglim teicami attīrot organismu no sārņiem un nodrošinot ilgstošu sāta sajūtu, kā arī paātrinot vielmaiņu un mazinot apetīti. Sagriez augli šķēlītēs vai dzer svaigi spiestu greipfrūtu sulu, tā nodrošinot organismu ar tam nepieciešamajām vielām un paātrinot arī lieko kilogramu zušanu.
Mandeļu piens
Ja vēlies zaudēt svaru, organismam krietni vērtīgāks būs mandeļu piens, salīdzinot to ar parasto govs pienu. Glāzē mandeļu piena ir aptuveni 30 kaloriju, un tas nesatur cukuru, laktozi, glutēnu un citas organismam nevajadzīgas vielas. Turklāt mandeļu piena krēmīgā struktūra to padara par teicamu kokteiļu sastāvdaļu, dzērienam nekaitējot figūrai.
Stēvija
Stēvija ir ieteicamākā cukura alternatīva, ko vari pievienot ne tikai pārtikas produktiem, gatavojot desertus, bet arī ierastajai tējai, kafijai, kokteiļiem un smūtijiem. Iegādājoties šo dabīgo cukura aizvietotāju, pievērs uzmanību, lai tam nebūtu pievienotas liekas papildvielas, kas mazinātu stēvijas vērtību.
Ābolu etiķis
Lai padarītu garšīgāku ierasto ūdens glāzi, pievieno tai nedaudz stēvijas, ingvera, citrona un ābolu etiķa. Tas normalizē cukura līmeni asinīs un veicina taukaudu šķelšanos un izvadīšanu no organisma.
Citrons
Vienā citronā ir tikai grams cukura, tomēr aromātiskais citrusauglis teicami atsvaidzina gan ūdeni, gan tēju, dzērieniem iegūstot bagātīgāku garšu. Ja vēlies baudīt limonādi, vari pat to pagatavot pati, izmantojot cukuru, stēviju un ūdeni.
Kefīrs
Kefīrs satur ne tikai lielu daudzumu olbaltumvielu, bet arī uzlabo gremošanas procesu darbību un nodrošina sāta sajūtu. Papildini to ar svaigām ogām vai nelielu daudzumu stēvijas un baudi kefīru kā našķi pēc maltītes vai arī izmanto to kā bāzi gardu smūtiju pagatavošanā.
Laims
Gluži tāpat kā citroni, arī laimi satur vien nelielu daudzumu cukura, tomēr tajos ir bagātīga C vitamīna deva un organismam tik vērtīgās šķiedrvielas. Pievieno augli dzērieniem, pagatavojot veselīgus bezalkoholiskos mohito vai arī laima sulu izmanto smūtijos.
Arbūzs
Aptuveni 200 grami arbūza satur vien 45 kalorijas, tāpēc šo augli, kas, turklāt, veicinās arī organisma attīrīšanos tā urīndzenošās iedarbības dēļ, pievieno gan kokteiļiem un smūtijiem, gan baudi svaigā veidā. Jāpiebilst, ka arbūzu vērtīgās īpašības padara tos arī par efektīvu līdzekli, kā novērst ļaundabīgu audzēju attīstīšanos un sirds un asinsvadu saslimšanas.
Kivi
Gardais kivi auglis satur vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus, kas stabilizē organisma hormonālo līmeni, normalizē holesterīna līmeni un veicina vispārēju organisma atjaunošanos. Gardais auglis lieliski papildinās gan smūtijus, gan vasarīgus kokteiļus un biezeņus vai arī glāzi ūdens, kurai vari vienkārši pievienot šķēlītēs sagrieztu kivi.