Laiku pa laikam aktuālām kļūstot dažādām svara zaudēšanas metodēm, sabiedrībā popularitāti šobrīd iemantojusi pegānu diēta. Ēšanas plāna pamatā ir principi, kas aizgūti no vegānu un Paleo diētām, tās it kā kombinējot. Kā skaidro uztura speciālisti, pegānu diēta ir vienkārša un veselīga metode, kā samazināt ikdienā uzņemto taukvielu un cukura daudzumu, tai pat laikā baudot gardas un figūrai draudzīgas maltītes, vēstī "Women's Health".
Lai noskaidrotu, vai ārvalstīs šobrīd populārā diēta patiesi nekaitē organismam un tās priekšnoteikumi ļauj nodrošināt organismu ar visām tam nepieciešamajām uzturvielām, vērsāmies pie uztura speciālistes Evas Katajas.
"Pirmajā acu uzmetienā šis uztura režīms šķiet diezgan veselīgs, jo no ikdienas ēdienkartes tiek izslēgti rūpnieciski ražoti produkti, kas satur daudz cukura, sāls, hidrogenētu tauku un dažādas pārtikas piedevas. To vietā galvenais uzsvars tiek likts uz dabīgiem produktiem. Priecē tas, ka šo režīmu ir atļauts pielāgot individuālām vajadzībām, jo fiziski aktīviem cilvēkiem varētu rasties problēmas.