jēra sautējums gaļa
Foto: Shutterstock
Gaļa vienmēr bijusi neatņemama uztura sastāvdaļa. Tomēr daudzi izvēlas šo produktu no savas ēdienkartes izslēgt, lai gan tas ir svarīgs olbaltumvielu un vitamīnu avots. Mūsdienās gaļas kvalitāte, veidi un izcelsme krasi atšķiras, tādēļ iespējams apjukt izvēles, garšas un veselīguma dažādībā.

Gaļas ķīmisko sastāvu ietekmē dzīvnieku suga, augšanas apstākļi, barošanas veids un vecums. Pareizi un bioloģiskām prasībām atbilstoši barota dzīvnieka gaļa satur vērtīgas olbaltumvielas, taukus un organismam nepieciešamos vitamīnus.

"Galvenā ir dzīvnieka izcelsme, lai tas ir labi un tīri barots, turēts patīkamā, tam atbilstošā vidē. Protams, svarīgi sekot līdzi gaļas tauku saturam, tāpēc jāiemācās gaļu atšķirt - kura ir trekna, kura satur mazāk taukus, lai katrs var lietot gaļas ēdienus atbilstoši savām vajadzībām,'' skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!