Gaļas ķīmisko sastāvu ietekmē dzīvnieku suga, augšanas apstākļi, barošanas veids un vecums. Pareizi un bioloģiskām prasībām atbilstoši barota dzīvnieka gaļa satur vērtīgas olbaltumvielas, taukus un organismam nepieciešamos vitamīnus.
"Galvenā ir dzīvnieka izcelsme, lai tas ir labi un tīri barots, turēts patīkamā, tam atbilstošā vidē. Protams, svarīgi sekot līdzi gaļas tauku saturam, tāpēc jāiemācās gaļu atšķirt - kura ir trekna, kura satur mazāk taukus, lai katrs var lietot gaļas ēdienus atbilstoši savām vajadzībām,'' skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit