Tiecoties zaudēt svaru, nereti cenšamies uzturā lietot produktus ar pēc iespējas zemāku tauku saturu. Šai tendencei gan patiesībā nav vērā ņemama pamatojuma, jo organismam taukvielas ir vitāli nepieciešamas. Protams, jāizvērtē to izcelsme – kamēr piesātinātās taukskābes veicinās vien liekā svara veidošanos un asinsvadu sieniņu nosprostošanos, nepiesātinātās taukskābes aktīvi piedalīsies dzīvībai svarīgu procesu nodrošināšanā, uzlabojot organisma veselības stāvokli un arī veicinot labu pašsajūtu.
Gadījumā, ja tomēr svārsties starp ogļhidrātu vai taukvielu ierobežošanu ikdienas ēdienkartē, iepazīsties ar dietoloģes Ph.D Ērikas Gēbelas (Erika Gebel) ieteikumiem, kāpēc uzturā vēlams samazināt uzņemto ogļhidrātu daudzumu.
Samazināts uzņemto kaloriju skaits
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit