dzērvenes LETA
Foto: LETA
Rudens mānīgajos laikapstākļos par veselību jāsāk rūpēties jau pirms saslimšanas. Profilakses vitamīnu devas jāuzņem ikdienā un jārūpējas par organismu. Viens no gardiem našķiem, kas lieliski uzlabo imūnsistēmu, ir dzērvenes. Ogas ir viegli uzglabājamas, tās var ēst svaigā veidā, atsaldētas, bet, ja padevušās pārlieku rūgtas vai skābas, dzērvenēm ar pievienot mazliet pūdercukura. Ko ārstē ogas un kāpēc tās ir tik iemīļotas gan tautas medicīnā, gan neskaitāmos medikamentos, kas nopērkami aptiekā? Par ogu labajām īpašībām stāsta dietoloģe Guna Rijkure.

"Dzērvenēs ir C vitamīns, benzoskābe, kas ir kā dabīgs konservants un neļauj organismā attīstīties nelabvēlīgām šūnām, nepareizām šūnu mutācijām,'' stāsta dietoloģe.

Dzērvenes satur:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!