Sīpoli
Foto: Publicitātes foto
Rudenī, laikā, kad baciļi lido visapkārt un bojā kā veselību, tā garastāvokli, nepieciešams efektīvs aizsargs pret saaukstēšanos. Mums tas ir pašmāju zelta dārzenis - sīpols. Ne tikai stiprina imūnsistēmu, bet samazina holesterīna līmeni, uzlabo šūnu funkcijas, uzlabo asinsriti un lielos daudzumos ieteicami diabēta slimniekiem. Par to, kāpēc vēl sīpols pelnījis atzinības vārdus un kāpēc vīriešiem ieteicams ēst tieši ceptus sīpolus, atklās dietoloģe Guna Rijkure.
Sīpolus iesaku uztvert kā dārzeni, nevis kā garšaugu, kuru tikai mazliet var pievienot ēdienam. Ja veselība atļauj, mēģināt sīpolus ēst pēc iespējas biežāk, protams, nepārspīlējot.
dietoloģe Guna Rijkure

Sīpola sastāvā ir:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!