cepumi kafija
Foto: Shutterstock

Pāris cepumu pie pēcpusdienas kafijas tases, darba galda atvilktnē atrastās šokolādes konfektes, glāze limonādes pēc vakariņām... Par cukura kaitīgo ietekmi uz organisma veselības stāvokli ir runāts gana daudz un bieži, tomēr tas nebūt nemaina faktu, ka ikdienā to lietojam krietni par daudz. Tas, savukārt, ietekmē mūsu fizisko un arī emocionālo pašsajūtu, kaitējot ne tikai gremošanas sistēmas darbībai, palēninot vielmaiņu un veicinot liekā svara veidošanos, bet arī ierosinot īslaicīgus enerģijas uzplūdus, ko vēlāk nomaina bezspēka vilnis, rodoties arī noskaņojuma svārstībām un nomāktībai mijoties ar pārmērīgu aktivitāti un aizrautību, vēstī Positivemed.com.

Pētnieki apgalvo, ka pārmērīgas cukura uzņemšanas rezultātā mainās organismā notiekošie ķīmiskie procesi, savukārt tā ierobežošana novērš priekšlaicīgu organisma novecošanu, mazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku, kā arī virkni citu hronisku saslimšanu rašanās iespējamību.

Lai mazinātu organisma pieradumu ik dienas uzņemt noteiktu devu cukura, laika gaitā veidojoties pat zināmai atkarībai, eksperti iesaka izmantot dažus gluži vienkārši realizējamus paņēmienus, ko ieviest ikdienas ēdienkartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!