Gaļa un piens ir būtiski cilvēka organismam nepieciešamo polinepiesātināto tauku avoti, un jauni starptautiski pētījumi apliecina, ka bioloģiskajā gaļā un pienā tā dēvēto labo jeb polinepiesātināto tauku ir vairāk nekā industriāli ražotajā, portālam Rutks.lv pavēstīja kampaņas "BioLoģiski!" koordinatore Liene Brizga-Kalniņa.

Abi pētījumi februārī publicēti žurnālā "British Journal of Nutrition", un tos vadījuši Ņūkāstlas universitātes speciālisti.

Pētījums par bioloģiskā un nebioloģiskā piena uzturvērtības atšķirībām parāda, ka bioloģiski ražotais piens pēc sastāva nozīmīgi atšķiras no konvencionāli ražota piena – tas satur augstāku kopējo omega 3 taukskābju koncentrāciju, tai skaitā par 50 procentiem vairāk garo ķēžu omega 3 taukskābes, kas ir īpaši labvēlīgas organisma veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!