Vai saldēti dārzeņi zaudē savu vērtību? Apgāžam populārus uztura mītus
Foto: Shutterstock
Miltu ēdieni ir neveselīgi, nav nekā sliktāka par treknu ēdienu un, ja vēlies saglabāt slaidu augumu, pēc pulksten 18.00 kategoriski nedrīkst ēst – reti kurš nav dzirdējis šīs frāzes, bet tikai retais zina, cik nepatiesas tās ir. Par veselīgu uzturu pastāv ne mazums mītu, daži no tiem ir tuvu, bet daži pavisam tālu no patiesības. Lai kliedētu maldīgos priekšstatus, Inga Pūce paskatījās uz tiem ar veselīga uztura speciālistes acīm.

Sasaldējot augļus, dārzeņus, zaļumus un ogas, tie zaudē vitamīnus un savu enerģētisko vērtību

Produktus sasaldējot, vitamīni nekur nepazūd – tie saglabājas. Svarīgākais noteikums ir tos atlaidināt istabas temperatūrā. Pateicoties saldēšanai, augļi, dārzeņi un zaļumi mums ir pieejami visa gada garumā, tāpēc speciāliste aicina neslinkot un parūpēties, lai aukstajā laikā varam našķoties ar vitamīniem bagātu un garšīgu pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!